• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HIT - Htjeli da napakoste Novaku, a pomogli mu!

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković neće igrati po jakom suncu u Melburnu protiv Janika Sinera, odnosno ako prođe u finale neće morati da igra do kasnih jutarnjih sati. Pomogli mu organizatori, a to nisu htjeli.

 Prognoza vremena pomaže Đokovića - neće biti vruće na meču protiv Sinera Izvor: Profimedia/Joly Victor/ABACA / Shutterstock Editorial

Srpski teniser Novak Đoković u petak protiv Janika Sinera igra za finale Australijan opena, a čak treći put zaredom organizatori su odlučili da najboljeg svih vremena "smjeste" u dnevni program. Ne zna se da li to manje odgovara navijačima u Srbiji (koji će morati rano da ustanu) ili Đokoviću, ali iz Melburna stižu vesti da su organizatori zapravo pomogli srpskom teniseru, iako to sigurno nije bila namera!

Dnevni program po običaju u Melburnu znači izuzetno visoke temperature, zbog kojih teniseri jedva dišu, što smo već vidjeli na primjeru Đokovića koji nije mogao da dođe sebi protiv Tejlora Frica dok sunce nije krenulo da zalazi, ali posljednje informacije govore da takva situacija neće biti protiv Janika Sinera.

Novak Đoković će na teren od 14.30 po lokalnom vremenu u Melburnu (4.30 ujutru u Srbiji), a prognoza kaže da će u tom trenutku u Melburnu biti oko 22 stepena Celzijusa, uz djelimičnu oblačnost. To ujedno znači da temperatura ne bi trebalo da pravi problem Đokoviću, a nadamo se da neće biti ni udara vjetra, koji nekada znaju da budu čak i veći neprijatelj srpskom teniseru nego protivnik sa druge strane mreže.

Interesantno je da je Đoković od 2021. godine do meča sa Adrijanom Manarinom u osmini finala ovogodišnjeg Australijan opena vezao čak 15 mečeva u noćnom programu, kada je najednom napravljena promjena koja ga je prebacila u "dnevnu sesiju", što u prvi mah nije imalo nikakve logike.

Noćni termin je atraktivniji zbog više razloga, prije svega zbog TV prava, ali su organizatori Đokovića prvo prebacili u dnevni dio programa kako bi favorizovali domaćeg tenisera Aleksa de Minora, da bi nakon njegovog brzog ispadanja - željeli da ugode Amerikancima. To se desilo jer je Novak Đoković igrao u četvrtfinalu protiv Tejlora Frica, pa je pretpostavka bila da će veliki broj stanovnika u SAD gledati taj meč ako je u "dnevnom programu" u Australiji.

Ne znamo da li je to uspjelo ili ne, ali su odlučili da Đokovića zadrže u dnevnom dijelu programa, što kao da su svi unaprijed i znali jer su Medvedev i Zverev - koji su sa druge strane žrijeba - to vidjeli kao logičnu odluku pošto su se duže zadržali na terenu od prvih četvrtfinalnih parova i svoje mečeve su igrali u srijedu.

Bilo kako bilo, ni ta temperatura neće pokvariti planove Novaka Đokovića koji juriša ka 11. tituli u Melburnu, odnosno 25. grend slemu u karijeri, a kažu da je ovo "Alkarazova era".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC