• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Andreas oteo medalju Nijemcima: Bronza i Olimpijske igre Šveđanima, ne može se preko Paličke!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Andreas Palička sa 38 godina dominira!

 Švedska osvojila bronzu na Evropskom prvenstvu Izvor: Bildbyran / ddp USA / Profimedia

Opet je Švedska vodila, opet je priredila dramu, a na kraju su Šveđani pobijedili Njemačku 34:31 i tako su osvojili treće mjesto i bronzu na Evropskom prvenstvu. Njemačka je na domaćem terenu pred prepunom "Lankses arenom" u Kelnu uspjela da dođe do samog kraja, ali ne i do odličja! 

Apsolutno prvo ime meča bio je golman Švedske Andreas Palička, 38-godišnji čuvar mreže je imao 19 odbrana i meč se završio tako što je skinuo zicer Mertensu sa krila! Kod pobjedničkog tima blistali su Klar i Klarson sa osam i sedam golova, a po tri pogotka imali su Karlsbogard, Langergren, Gotfridson i Hampus Vane. Sa druge strane Uščins je ubacio osam golova, Johanes Gola i Mertens po četiri, a Juri Knor je imao tri pogotka. 

Švedska je pet puta bila zlatna na Euru, posljednji put prije dvije godine, jednom srebrna, a ovo im je prva bronzana medalja na Euru. Sljedeće Evropsko prvenstvo se igra baš u Švedskoj i tada će htjeti da se vrate na tron, a ovom pobjedom su obezbijedili i svoje četvrte uzastopne Olimpijske igre! 

Na Olimpijskim igrama će se osim njih naći Francuska kao domaćin, Danska kao svjetski šampion, Japan i Argentina kao pobjednici kontinentačlnih kvalifikacija, kao i Egipat, šampion Afrike. 

Nijemci će morati u kvalifikacije u kojima će iz svake kvalifikacione grupe u Pariz otići po dva najbolja tima. U prvoj kvalifikacionoj grupi nalaze se Španija, Slovenija, Bahrein i Brazil, u drugoj Hrvatska, Nemačka, Alžir i Austrija, a u trećoj Norveška, Mađarska, Portugal i Tunis.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC