• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković broji dane do Federerovog pada! Osam dugih godina za Švajcarca i jutro koje će mu biti najteže

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Pred Novakom Đokovićem je još jedan istorijski podvig.

 Novak Đoković ruši Rodžera Federera kao nastariji broj 1 na ATP listi Izvor: Joly Victor/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novak Đoković mogao bi da postane uskoro najstariji "Broj 1" u istoriji i da otme i taj rekord Rodžeru Federeru! To bi moglo da se dogodi 1. aprila, kada bi Nole sa 36 godina i 321 danom starosti postao najstariji lider ATP liste, jer taj rekord i dalje drži Švajcarac, sa 36 godina i 320 dana kada je bio na vrhu.

Ipak, to nije sasvim izvjesno, iako Đoković u ovom trenutku jeste prvi. Dobra okolnost je to da Novak prošle sezone nije nastupio na američkoj proljećnoj turneji, niti je nastupio na Indijan Velsu i u Majamiju i zato nema poene da brani, za razliku od izazivača. U ovom trenutku, 4. februara, Đoković u naredna dva mjeseca ima da brani trocifreni broj ATP bodova:

  • Novak Đoković 180 poena
  • Karlos Alkaraz 1.910
  • Danil Medvedev 2.850
  • Janik Siner 1.510

S obzirom na to da je u opticaju 3.500 poena, računica kaže da bi Alkaraz u tom periodu morao da osvoji 2.335 poena više od Novaka da bi 1. april dočekao na vrhu, Janik Siner 2.800, Danil Medvedev 3.765... S obzirom na sve navedeno, realnost je da Đoković obori ovaj rekord prvom prilikom.

U ponedjeljak 25. marta, Novak bi mogao da počne čak 418 nedjelju na vrhu, što je ravno punih osam godina na vrhu. A u sedmici poslije toga Federeru će sigurno teško pasti pogled na rang-listu, pa je izvjesno da tog ponedjeljka 1. aprila neće otvarati sajt ATP-a.

Novak Đoković je ovog vikenda uslikan na odmoru, a uskoro će se vratiti treninzima i pripremi za nastavak sezone. Ove nedjelje zvanično je potvrđeno da je Nole prijavljen za nastup na Indijan Velsu od 4. do 17 marta, a na tom turniru nije učestovovao čak pet godina. Poslije prvog poraza u polufinalu Australijan opena u karijeri i ispuštene titule u Melburnu, Đoković je sigurno dodatno ispunjen motivima za nastavak sezone. A rušenje još jednog Federerovog rekorda sigurno je dodatni podstrek za najboljeg svih vremena.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

ssvn

nekada iz prevelike ljubavi navijac pogrjesi ali mi je drago sto nas je sve naucio da je kvalitet nemoguce pobjediti

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC