• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Damir Džumhur vratio samopouzdanje: Vrijeme je da se vratim u Top 100

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Prvi reket Bosne i Hercegovine Damir Džumhur je predvodio Dejvis kup tim do pobjede nad selekcijom Bugarske.

 Damir Džumhur Izvor: Shutterstock

I prije nastupa za selekciju BiH, koja je bila ubjedljiva protiv Bugarske i osigurala opstanak u Prvoj svjetskoj grupi, imao je nekoliko odličnih nastupa, a u intervjuu za "Dnevni avaz" je istakao da se na terenu osjeća bolje nego proteklih godina.

"Prvi put osjećam da imam samopouzdanje koje nisam imao u proteklim godinama i vrijeme je da se vratim u Top 100", izjavio je Damir Džumhur.

"Ovu godinu sam krenuo, igrački i rezultatski, najbolje u posljednje tri-četiri godine. Stigao sam i do poluflnala jakog čelendžera u Belgiji gdje sam izgubio od Borne Ćorića u meču koji sam trebao možda i dobiti protiv igrača koji je sedmicu kasnije igrao finale u Montpeljeu. Tim duelom sam pokazao da mogu i dalje igrati u vrhu svjetskog tenisa", istakao je Džumhur, a prenosi "Sport 1".

Naglasio je da sada ima drugačiji pristup na terenu, da je miran, staložen i fizički spreman i da vjeruje da može praviti dobre rezultate.

"Znam da nekad u priči zvučim kao neko ko nema samopouzdanje. Ne volim misliti o povratku tamo gdje sam bio, jer znam da je iz ovog ugla dosta daleko. Drago mi je da sam prevazišao sve to i istinski razmišljati o Top 100. Tada će biti lakše jer bih igrao glavne turnire bez kvalifikacija. Imam osjećaj da igra koju trenutno igram je jako blizu, ako ne i na istom nivou kao ona kada sam bio 23. na svijetu", podvukao je sarajevski teniser.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC