• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Objavljene plate vozača u Formuli 1: Šampionu ubjedljivo najviše, a neki voze za smiješne pare

Sve je spremno za početak nove sezone u Formuli 1 uoči koje se povela priča i o platama.

 Plate vozača Formule 1 Izvor: FLORENT GOODEN / Panoramic / Profimedia

Predstojećeg vikenda u Bahreinu počinje nova sezona Formule 1, a tokom pauze nije bilo nikakvih promjena - osim što se slavni Luis Hamilton "obećao" Ferariju od 2025. godine. Zbog toga će i ova sezona biti posebno uzbudljiva jer bi tokom nje, a posebno na kraju, moglo da dođe do velikog "tumbanja" u ekipama.

Tu će svakako i konstruktori razmišljati i o budžetima, a sada su objavljene i plate svih vozača Formule 1. Na prvom mjestu nema nikakvog iznenađenja jer je trostruki uzastopni šampion Maks Ferstapen apsolutno zasluženo najplaćeniji. Red Bul za njega godišnje izdvaja 55 miliona evra, što je inače suma bez bonusa od pobjeda, šampionske titule ili rekorda, što se tek dodatno naplaćuje slovom ugovora.

Na drugom mjestu je Luis Hamilton iz Mercedesa sa platom od 45 miliona evra, potom slijedi Šarl Lekler (Ferari) sa 34, ali je pitanje da li će to biti uslovi na koje će pristati ako od sljedeće sezone bude drugi vozač, iza pomenutog Britanca. Na četvrtom mjestu je Lando Noris (Meklaren) sa 20, pa slijede Džordž Rasel (Mercedes) i Fernando Alonso (Aston Martin) sa po 18, Serhio Perez (Red Bul) ima 14, Karlos Sainc (Ferari) 12, a Valteri Botas (Stejk) okruglo deset.

Svi ostali su "debelo" ispod, a najmanje od svih u cijelom sportu zarađuju Juki Cunoda (RB Honda - nekadašnji Alfa Tauri) i Logan Sardžent (Vilijams) sa po milion evra. Ipak, njih dvojica imaju i ozbiljan marketinški potencijal, tako da sigurno ne može da se kaže da rade za "siću".

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC