• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta se dešava sa Novakom? Niko ne vjeruje u njega, ali plaši što ni on sam

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković djeluje potpuno pesimistično pred sezonu na šljaci, a ni njegovi rivali ne vjeruju previše da će se naosvajati trofeja.

 Novak Đoković prognoza nastavka sezone Izvor: YouTube/ATP Tour/Screenshot

Novak Đoković nije počeo sezonu onako kako smo očekivali od njega. Već je april, a Đoković kraj svog imena nema nijednu titulu, pa tako Janik Siner i Karlos Alkaraz ozbiljno "dišu za vratom" i zato su mnogi skloni da otpišu Noleta. Nije to prvi put da se Đoković suočava sa skepticima, međutim ono što sada ozbiljno zabrinjava što ni kod njega ne vidimo osvetoljubivost da im pokaže da griješe, neki trag optimizma pred nastavak sezone...

Uoči početka sezone na šljaci, ATP je pozvao nekoliko tenisera (Artur Fils, Sebastijan Baez, Kris Jubanks, Kasper Rud, Holger Rune i Novak Đoković) da pričaju o predviđanjima za predstojeće turnire, a interesantno je da ovoga puta Nole nije bio viđen kao igrač koji će dominirati. I to ne vide njegove kolege, ali ono što još više zabrinjava - ne vidi ni sam Đoković.

Da li je bio neraspoložen ili nešto drugo, ali Đoković je neobičajeno ozbiljno odgovarao na pitanja koja su postavljali ljudi iz ATP organizacije. Tako je na pitanje ko će imati najbolju sezonu na šljaci, kao iz topa odgovorio Karlos Alkaraz rekavši da je to veoma očigledno jer je fantastičan na toj podlozi na kojoj igra kao da je na njoj "rođen". Zato predviđa da će Španac osvojiti Rim i Madrid.

Izvor: Marco Alpozzi/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

Što se tiče šampiona Rolan Garosa, Đoković je prednost dao svom prijatelju Aleksandru Zverevu, dok je rekao da je njegova "smjela prognoza" za sezonu na šljaci da prođe konačno drugo kolo mastersa u Monte Karlu, što mu nikako već ne ide godinama. Potom se nasmijao i kao cilj u Monte Karlu ipak postavio polufinale, što će reći da i dalje nije zadovoljan svojom igrom.

Što se tiče ostalih tenisera koji su odgovarali na pitanja, samo su dvojica "izbacila" Đokovićevo ime. Kasper Rud ga vidi kao šampiona jednog od mastersa, odnosno Sebastijan Baez je rekao da od Noleta očekuje da ponovo bude osvajač Rolan Garosa. Prije samo godinu dana, rijetko ko bi se usudio da Đokovića ne vidi kao potpunog favorita, tako da je čak više puta spomenuto ime Rafaela Nadala iako je neizvjesno da će ikada više igrati tenis. Pogledajte čitav intervju:

Novak Đoković i ostali teniseri
Izvor: Youtube/ATP Tour

Podsjetimo, Novak Đoković je trenutno u Monte Karlu gdje će sljedeće nedjelje otpočeti učešće na mastersu koji je osvojio do sada dva puta, ali mu godinama već ne ide. Problem je i što je dobio veoma težak žrijeb, tako da bi došao do titule, moraće da pobijedi vjerovatno i Alkaraza i Sinera.

Prvo kolo će preskočiti kao prvi nosilac, a zatim ga u drugom čeka Roman Safijulin. Zbog toga se vjerovatno Đoković i našalio da će konačno "probiti" barijeru od dva kola...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC