• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak Đoković najbolji sportista na svijetu! Pobijedio Mesija, stigao Federera - "Laureus" opet u rukama najvećeg!

Autor Mladen Šolak

Najveći teniser svih vremena dobio prestižno priznanje u Španiji!

 Novak Đoković dobio Laureus nagradu - najbolji sportista na svijetu Izvor: RTS/Screenshot

Novak Đoković osvajač je prestižne "Laureus" nagrade, kojom se proglašavaju najbolji sportisti u kalendarskoj godini! Novak je osvajao 2012, 2015, 2016, 2019. i ove, 2024. godine, čime se izjednačio sa rekorderom, Rodžerom Federerom, koji takođe ima pet "Laureus" priznanja.

Od prethodnog Novakovog trijumfa, 2019, nagradu su dobijali Luis Hamilton i Lionel Mesi (zajedno za 2020), potom Rafael Nadal, Maks Ferstapen i opet Lionel Mesi 2023. To što Argentinac ima dva priznanja, a Novak čak pet govori o značaju ove nagrade, koja se dodjeljuje od 1999. godine.

Govori o njoj i dugačka lista zvanica na ceremoniji u Madridu. Program su vodili holivudska zvijezda Endi Garsija i bivši fudbaler Mančester junajteda Patris Evra, u gledalištu su bili Rafael Nadal, Fabio Kapelo, Rud Gulit, Džud Belingem, kome je Karlos Alkaraz uručio nagradu za "proboj godine".

Izvor: RTS/Screenshot

Ipak, glavna zvijezda je bio srpski teniser, koji je došao na dodjelu nagrada u društvu supruge Jelene Đoković. Pogledajte kako su Novak i Jelena blistali na crvenom tepihu:

Ove godine, kandidati su bili švedski atletičar Mondo Duplantis, norveški fudbaler Erling Haland, američki atletičar Noa Lajls, najbolji fudbaler svijeta Leo Mesi i šampion Formule 1, Holanđanin Maks Ferstapen... Među njima, najbolji je ponovo bio Srbin.

Takođe, proglašena je i najbolja sportiskinja svijeta, španska fudbalerka Aitana Bonmati, igračica Barselone i osvajačica Zlatne lopte i nagrade "FIFA igračica godine" za sezonu 2022/23. Nagradu za "povratak godine" dobila je američka gimnastičarka Simon Bajls, a najbolja ekipa za prošlu godinu je ženska fudbalska reprezentacija Španije, novi šampion svijeta.

Nagradu dodeljuje fondacija "Laureus", uz podršku partnera među kojima su Mercedes-Benz grupa, Šafhauzen i Micubiši... Laureus sport akademija je asocijacija koju čini 68 penzionisaniih sportista koji volontiraju u fondaciji. Oni svake godine glasaju i biraju lauireata, na čelu sa predsjednikom Akademije, Šonom Ficpatrikom, bivšim ragbistom sa Novog Zelanda.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC