• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 srbija spanija uzivo prenos livestream rts 2 link
 srbija spanija uzivo prenos livestream rts 2 link

Potop Srbije u Španiji - "orlovima" potrebno čudo za plasman na Mundijal!

Reprezentacija Srbije izgubila je prvi meč baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo od Španije.

 srbija spanija uzivo prenos livestream rts 2 link Izvor: Sven Beyrich / Zuma Press / Profimedia

Srbija je dosta daleko od Svjetskog prvenstva! Srpski tim je odigrao jedno dobro poluvrijeme u Lalinu protiv Španije, a onda u drugom golmani nisu upisali nijednu odbranu i na kraju je Španija pobijedila sa 32:28 (15:14). Pred revanš u Novom Sadu veliku prednost ima tim Đordija Ribere i na korak je od odlaska na Mundijal. 

Perez de Vargas je dominirao u oba poluvremena, Korales mu se pridružio, a iako se golmanu Barse piše samo devet odbrana, mnogo puta je natjerao srpske rukometaše da pogode stativu, prečku, da šutiraju van okvira gola. Što se tiče strijelaca Aleks Dušebajev je postigao šest golova, Tarafeta pet, a Daniel Dušebajev četiri. U timu Srbije Miloš Kos, Milan Jovanović i Vanja Ilić su dali po pet golova, a Miloš Orbović je dodao četiri.

Povela je Srbija na startu, ali je onda serija grešaka Miloša Kosa dovela Špance u vođstvo 2:1. Sjajno su branili Perez de Vargas sa jedne i Dejan Milosavljev sa druge strane, ali domaćini su uspijevali da održe prednost. Ipak kada je Darko Đukić preokrenuo na 7:6 morao je Đordi Ribera da traži tajmaut.

Kada su braća Dušebajev ušla ponovo je Španija uspjela da dođe do minimalne prednosti, ali srpski tim je na kraju prvog dijela propustio veliku šansu. Imala je Srbija napad sa dva igrača više, a tada je Lazar Kukić bacio loptu u ruke rivalu. Umjesto neriješenog rezultata jedan gol minusa je spasio Dejan Milosavljev kada je skinuo zicer na kraju!

Drugo poluvruheme je počelo tako što Srbija nije iskoristila prednost igrača više, a nakon grešaka Kukića i Ilića Španija se odvojila na tri gola razlike - 20:17. Uspio je Boris Rojević da osvježi napad sa Milanom Jovanovićem koji je sa distance "izmislio" dva gola za Srbiju, ali poslije isključenja Kolakovića "pobjegli" su domaćini na 25:20.

Poslije tajmauta Borisa Rojevića vratila se Srbijasa dva uzastopna gola, ali to je bilo najviše što su srpski rukometaši mogli. Opet je uspjela ekipa Đordija Ribere da dođe do pet golova prednosti, a malu nadu da može da prođe na prvenstvo svijeta Srbiji je na ovom meču sjajni Milan Jovanović kada je postigao gol sa sedam metara pet sekundi prije kraja. 

22:45

STRELCI I HEROJI!

Perez de Vargas je dominirao u oba poluvremena, Korales mu se pridružio, a iako se golmanu Barse piše samo devet odbrana, mnogo puta je naterao naše rukometaše da pogode stativu, prečku, da šutiraju van okvira gola. Što se tiče strelaca Aleks Dušebajev je postigao šest golova, Tarafeta pet, a Daniel Dušebajev četiri. U timu Srbije Miloš Kos, Milan Jovanović i Vanja Ilić su dali po pet golova, a Miloš Orbović je dodao četiri.

22:42

Milan Jovanović je opet tu!

Pojavio se Milan Jovanović kao X faktor u ovom meču, dao je pet golova, a poslednji iz sedmerca na samom kraju meča dao je nadu Srbiji da u Novom Sadu u subotu možemo nekako da stignemo Špance i dođemo do Mundijala! Ipak, četiri gola razlike je mnogo. 

22:39

KRAJ! PORAZ SRBIJE!

Na kraju smo imali poslednji napad i dali gol koji daje malu nadu! Dobuli smo sedmerac, a gol je dao Milan Jovanović!

ŠPANIJA - SRBIJA 32:28 (15:14)

Izvor: MN PRESS

22:36

39. minut: Potop... 32:27

Tarafeta bombarduje i sada je 31:26, a uspeo je Milan Jovanović da nas vrtio na 31:27. Brani se Srbija, a onda sje Pešmalbek dao gol, ali je pao u sedam metara. Tarafeta pogađa za 32:27. 

Rojević je uzeo tajmaut.

22:33

57. minut: Ne valja! 30:26

Sjajna odbrana De Vargasa, a onda i prečka! Ipak u kontri daje gol Darko Đukić (29:26), a Tarafeta šalje u drugu stranu Milosavljeva. Pešmalbeka je zaustavio na ziceru Perez de Vargas. Tajmaut Ribere!

Izvor: MN PRESS

22:28

54. minut: Nikako da priđemo! 29:25

Abelji je pogodio sedmerac za 27:23, a Ilić je fauliran i dobili smo sedmerac. Milan Jovanović je pogodio za 27:24, Kasado je prošao kroz našu odbranu, a Kojadinović daje gol! Ipak brzo odgovara Španija - 29:25. 

Izvor: MN PRESS

22:23

50. minut: Živi smo! 26:23

Kojadinović je dao gol, ali je prethodno sviran deveterac. Ipak Kos je iz nemoguće pozicije dao gol za 25:21. Uspeli smo da se odbranimo, a Kojadinović je dao gol za 25:22. 

Gomez Abeljo je sa krila povisio prednost, ali je Serdio napravio prestup. Đukić je promašio sam sa krila...

Izvor: MN PRESS

22:17

45. minut: Ima li spasa? 25:20

Aleks Dušebajev je opet probušio mrežu za 24:20, a Korales je uhvatio šut Kojadinovića.  Kolaković je Dušebajeva zakačio po licu, dobio isključenje, a Fernandez je to iskoristio za 25:20. 

Tražio je tajmaut Rojević. 

Izvor: PressFocus / ddp USA / Profimedia

22:12

43. minut: Milan Jovanović! 23:20

Sada je Danijel Dušebajev pogodio za 21:17, najveću prednost Španije na meču. Ipak Vanja Ilić je dao gol sa krila, a Aleks Dušebajev daje gol sa poda. Možda je vreme za Cuparu?

 Milan Jovanović se upisao u strelce za 22:19, a Cupara je ušao u igru! Aleks Dušebajev je nastavio da terorirše našu odbranu za 23:18, a onda je opet Jovanović poslao bombu u mrežu - 23:20. 

Izvor: MN PRESS

22:07

40. minut: Tonemo! 20:17

Kos baca loptu u ruke Špancima, a Fernandez daje drugi gol na meču za 19:16. Novi loš napad Srbije, ali Kukić daje gol u poslednjem momentu - 19:17. Dušebajev je pogodio sa devet metara, a Korales hvata loptu Kosu. Beži nam sve više Španija. 

Izvor: MN PRESS

22:01

35. minut: Loše je ovo... Kukić, pa Ilić greše! 18:16

Vanja Ilić je dao gol iz igre, a sa krila je Španija iskoristila višak i Fernandez je pogodio za 17:16. Kukić opet daje jako loš pas, a Aleks Dušebajev to kažnjava brzim golom za 18:16. 

Kukić se iskupio tako što je iznudio sedmerac, a Vanja Ilić ga je promašio. 

Izvor: Profimedia

21:59

DRUGO POLUVREME: Au, šta radimo... 16:15

 Opet smo promašili napada sa dva igrača više i ovo bi moglo mnogo da košta... Ipak u kontri Orbović pogađa za 15:15. Ipak isključen je Miljan Pušica i odmah je Makeda to iskoristio - 16:15.

Izvor: MN PRESS

21:41

POLUVREME! Gubimo, a nije tako moralo!

Novi sedmerac za Srbiju iskoristio je Vanja Ilić, ali je sa igračem manje Španija uspela da doturi loptu na pivota i ponovo povede - 15:14. Nepravilnu izmenu pravi Španija i sada su sa dva igrača manje! 

Ipak Kukić je izgubio loptu, ali je Milosaljev skinuo zicer 1 na 1. Idemo na poluvreme sa rezučtatpom 15:14 za Španiju. Moglo je da bude i bolje! 

Izvor: MN PRESS

21:37

28. minut: Španci ne daju prednost! 14:13

Skinuo je Kojadinoviću šut Perez de Vargas, ali je i Milosavljev upisao šestu odbranu! Kojadinović je kroz noge provukao loptu golmanu rivala za 13:13. Dušebajev je nastavio da poentira .- 14:13. 

Izvor: Profimedia/IMAGO

21:33

25. minut: Dušebajev kokicom! 13:12

Danijel Dušebajev je poslao loptu u rašlje za 11:10, a onda idemo na tajmaut Borisa Rojevića. Posle minuta odmora dobili smo sedmerac, a Vanja Ilić ga je iskoristio - 11:11. 

Sa crte je precizan Gvardiola, ali je Kukić u ukrštanju našao prostor za 12:12. Aleks Dušebajev je kokicom doneo prednost domaćinu!

Izvor: MN PRESS

21:27

21. minut: Koristimo igrača više! 10:10

Dobila je Srbija prvi sedmerac na meču i Vanja Ilić je ušao da izvede udarac. Pogodio je za 10:9 protiv Koralesa, a posle neaktivnog napada Orbović je dao gol za izjednačenje! Iskoristili smo igrča više!

Izvor: MN PRESS

21:23

18. minut: Evo ga Dušebajev 9:8

Garsiandia sa devet metara za 7:7, a Kos je opet napravio korake. Ponovo je Garsiandia dao gol i povela je Španija 8:7. a Perez de Vargas je nastavio sjajno da brani i skinuo je zicer Đukiću. 

Ipak konačno je proradio Kos za 8:8! Ipak Danijel Dušebajev je odmah po ulasku u igru dao gol!

21:18

TAJMAUT ŠPANIJA! Srbija vodi 7:6

Posle stative dobija loptu Đukić i izjednačava - 6:6. Kolaković daje gol u kontri za 7:6 i Španci idu na tajmaut! Idemo, bravo momci!

Izvor: Profimedia

21:15

12. minut: Kos je jako loš! 6:5

Dejan Milosavljev skida svoju treću odbranu, a zatim i četvrtu, a Đukić promašuje sa celog terena. Ipak Milosavljev je uhvatio novu loptu, a Kos je ponovo promašio zicer protiv Perez de Vargasa. 

Tarafeta je vratio Špance u vođstvo, a Kos je sada napravio korake... To su iskoristili Španci da povedu 6:4, a Orbović nas je vratio na 6:5. 

Izvor: MN PRESS

21:10

8. minut: Nerešeno! 4:4!

Perez de Vargas je sada skinuo loptu Kosu, ali je Milosavljev skinuo zicer Abelju! Ispala je lopta Vejinu, ali posle gola Orboviča je 3:2. 

Tarafeta je pocepao mrežu sa devet metara, a onda je Aleksa Kolaković upao na pivota i dao gol! Posle gola Kosa u kontri je 4:4. 

21:06

POČELO JE! Poveli smo, ali... 2:1

Miloš Kos je bombom doneo prednost Srbiji, ali je onda Darko Đukić isključen i Fernandez je izjednačio. Kosu je druga lopta završila na prečki, a Španci su poveli golom Kasada. 

Izvor: Youtube/printscreen/IHF Competitions

20:58

Intoniraju se himne!

Još malo pa počinje meč! Idemo "orlovi"!

Izvor: Profimedia

20:39

Treba nam dobar rezultat!

Ovo je samo prvo poluvreme! Igra se dvomeč, revanš je za tri dana u Novom Sadu i pun SPENS bi mogao da nam donese rezultat. Ali prvo moramo da donesemo dobar rezultat odavde.

Izvor: MN PRESS

19:42

Već smo videli iznenađenje!

Rumunija je na svom terenu savladala Češku minimalnim rezultatom 31:30, a veliko iznenađenje napravili su Grci koji su u prvom meču bili bolji od Holandije 31:27. 

19:31

Čekamo meč!

U malenom Lalinu Španija će dočekati Srbiju u prvom meču baraža za plasman na Svetsko prvenstvo 2025. godine. Duel počinje od 21 čas. 

UKRATKO

  • Španija - Srbija 32:28 (15:14)
  • MIlan Jovanović se pojavio!
  • Golmani presudili!
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije