• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok u posljednjoj sekundi finala Lige šampiona: Najveći ikad pogodio stativu i završio karijeru u suzama!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Barselona je 12. put u istoriji osvojila Ligu šampiona pošto je u finalu bila bolja od Olborga, a sudbina je htjela da Mikel Hansen u suzama završi karijeru.

 barselona osvojila ligu sampiona hansen u suzama zavrsio karijeru Izvor: Arena Sport/Screenshot

Rukometaši Barselone su novi šampioni Evrope! Mikel Hansen je šutirao sa devet metara za produžetak, savladao je živi zid i Emila Nilsena, ali ga je zaustavila prečka!

U nevjerovatnom meču u kome se stalno igralo gol za gol, ali na kraju je Barselona pobijedila sa 31:30 (15:15)! Tako je danski Olborg izgubio svoje drugo finale, a Mikel Hansen je završio klupsku karijeru bez osvojene Lige šampiona. Melvin Ričardson je ubacio 9 golova, Dika Mem 7, a Timoti Engesan 6 i zapravo je francuska bekovska veza uzela ovu titulu Barsi. Mikel Hansen je ubacio 8, a Mads Hokser i Arnoldsen po šest.


Prštalo je sve u prvom poluvremenu! Krenuli su Mem, N'Gesan i Ričardson da bombarduju sa devet metara, ali kada je Niklas Landin krenuo da ih hvata, Olborg je i poveo! Pogotovo je danski golman uspijevao da zaustavi Janca i Gomez Abelja sa krila, ali na kraju se na odmor otišlo sa 15:15.

Otvorio je drugo poluvrijeme Perez de Vargas odbranom, a igralo se gol za gol. Barthold je iznudio dva sedmerca ali su francuski bekovi iz redova Barse nastavili da pogađaju. Ušlo se u posljednjih deset minuta sa neriješenim rezultatom, ali poslije gola Petra Cikuše Katalonci su se odlepili na 28:26. Kada je djelovalo da je sve gotovo Dika Mem je napravio glupost i dobio isključenje zbog prigovora vratio je Olborg u igru, ali je Barsa izdržala i pobijedila!

U prvom meču posljednjeg dana rukometne sezone Kil je uspeo da dođe do prvog mjesta pobjedom 32:28 (23:14), a realno je demotivisani dosadašnji prvak Evrope bio gotov već posle prvog poluvremena. Ogromnu predsnost Kila iz prvog dijela nisu mogli da stignu, a najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Johanson sa 7 i Bilik, Ekberg i Landin sa po 6 golova. Kod Magdeburga Mertens je imao 7, a Gisli Kristijanson 5 golova.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:43
Vojvodina rukomet
Izvor: Arenasport/printscreen
Izvor: Arenasport/printscreen

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC