• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pavlović izabran za najboljeg rukometaša PL BiH: Čolina dobio nagradu za najboljeg bh. trenera

Autor Haris Krhalić

Nagrade za najbolje.

 Nagrade za najbolje u rukometu BiH Izvor: Promo/RK Borac m:tel

Ivano Pavlović, koji je sa rukometašima Izviđača osvojio novu titulu šampiona Bosne i Hercegovine, najbolji je rukometaš Premijer lige BiH za sezonu 2023/24.

U 2. Izboru najboljih rukometašica, rukometaša i trenera Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Pavlović je slavio sa ukupno 50 bodova (43 boda od trenera i kapitena klubova u BiH i 7 od publike na fejsbuk stranici Rukometnog saveza BiH).

Drugo mjesto je osvojio Vladimir Stanković (RK Leotar) sa 29 bodova (28 od trenera i kapitena, te 1 od publika).

Na trećem mjestu je završio Diano Ćeško iz Izviđača sa 23 bodova (13 od trenera i kapitena te najviše od publike – 10).

Slijedi još jedan igrač Izviđača Haris Suljević sa ukupno 14 bodova (9+5), a iza njega je Bekir Čordalija iz Vogošće sa 12 bodova (9+3).

Na šestom mjestu je Vladan Đurđević iz Borca sa 11 bodova, a slijede dva njegova saigrača sa po 9 bodova Andrej Klimavec i Nedim Hadžić.

Iako su svi klubovi dva puta uredno obaviješteni i dobili su formulare za glasanje, samo šest klubova je poslalo svoje glasove trenera i kapitena (RK Leotar, RK Borac m:tel, RK Vogošća, RK Izviđač Agram, RK Hecegovina, RK Krivaja), saopštio je RS BiH.

Toni Čolina, aktuelni trener RK Izviđač, najbolji je trener bh. rukometa za sezonu 2023/24.

Čolina, koji je sa ekipom Izviđača osvojio šampionsku titulu naše zemlje, slavio je sa ukupno 23 boda (16 od trenera i kapitena klubova u Premijer ligi BiH i 7 od publike). 

Na drugom mjestu je dojučerašnji trener RK Gračanica i aktuelni selektor BiH Damir Doborac sa 17 bodova (14 od trenera i kapitena i 3 od publike), a treće mjesto zauzeo je Dragan Marković, bivši selektor BiH sa 9 bodova (sve od trenera i kapitena). Četvrti je Irfan Smajlagić, također bivši selektor BiH i aktuelni osvajač Kupa BiH sa ekipom Borca, koji je sakupio osam bodova (7+1).

Alma Hadžović najbolja je trenerica u ženskom rukometu u BiH dok je Anisa Selimović, golmanica RK Hadžići i članica seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, najbolja je rukometašica u Premijer ligi BiH za sezonu 2023/24.

Anica Gudelj, golmanica rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i članica rumunske Korona Brasove, najbolja je rukometašice naše zemlje za sezonu 2023/24.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC