• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alkaraz od nervoze zaboravio da čestita Đokoviću: Pomenuo i fudbalere Španije

Pročitajte šta je poručio Karlos Alkaraz nakon što je savladao Novaka Đokovića u finalu Vimbldona.

 karlos alkaraz Izvor: Mike Egerton / PA Images / Profimedia

Karlos Alkaraz osvojio je Vimbldon nakon što je u finalu bio bolji od Novaka Đokovića 3:0 (6:2, 6:2, 7:6), a od nervoze je zaboravio na uobičajeni protokol poslije meča, pa je morao samog sebe da ispravlja. Naravno, ne treba ništa uzeti za zlo Alkarazu, pojela ga je trema jer ima samo 21 godinu, pa je i Nole apsolutno razumio zašto Špancu nije prvo na pameti bilo da čestita njemu i njegovom timu.

"Toliko sam nervozan da sam zaboravio da čestitam Novaku, ovo je bila teških nedjelja za tebe, uradili ste veliki posao i nisi znao da li ćeš da igraš, a stigao si do finala. Imam veliko poštovanje za tebe i tvoj tim, zaista sve čestitke!", kazao je Alkaraz dok se obraćao Novaku i njegovom timu, doduše u okrnjenom sastavu.

Uzvratio je Đoković i njemu lijepim riječima na mreži, pa i tokom govora, a Alkaraz nije prestajao da skida osmijeh sa lica: "Iskreno, ovo je sjajno za mene, ponovo sam osvojio ovaj trofej. Kada sam imao 12 godina rekao sam da želim da pobijedim na Vimbldonu i to je bio moj san. Uspio sam da ostvarim san i da nastaviću to i dalje da pokušavam. Ovo je najbolji turnir na svijetu i najbolji trofej koji mogu da osvojim", rekao je Španac.

Mladi teniser iz Mursije ima sada već četiri grend slem pehara, od čega dva na Vimbldonu, a vidjelo se da ga nervoza "drma" u posljednjim poenima trećeg seta. Imao je tri meč-lopte i dopustio je Novaku da se vrati u meč, da bi potom iskoristio prvu od dve koje su mu se ukazale u taj-brejku: "Bilo je 40:0, ali nisam gledao daleko jer je Novak veliki borac, znao sa da će pokušati da nađe svoju šansu. Bilo je teško za mene, pokušali smo da ostanem miran i da budem fokusiran. Trudio sam se da igram svoj najbolji tenis i zaista sam zadovoljan što sam našao da nađem rješenje. Zaista je sjajna stvar biti u ovom društvu, Novak je to isto uspio da uradi... Ne smatram sebe velikim šampionom, trudim se da nastavim svoj put i vjerujem da ću uspjeti", poručio je Alkaraz.

Osmijehom je kupio publiku, ali kada je spomenuto finale Evropskog prvenstva u fudbalu između Španije i Engleske, čuli su se i zvižduci za Karlitosa: "Gledaću sa mojim timom, ne znam šta će se dogoditi, ja sam svoj posao obavio, a sad fudbaleri. Biće težak meč i neka pobijedi bolji", dodao je on.

Pogledajte i ko je od poznatih bio na tribinama Centralnog terena Vimbldona:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC