• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cijeli svijet zaboravio Novosađanku dok veliča Karlosa

Monika Seleš bolja je od Karlosa Alkaraza, ali se to ne spominje u javnosti...

 Monika Seleš uspješnija od Alkaraza sa 21 godinom Izvor: DAZN/Screenshot/MN Press

Karlos Alkaraz je bez ikakve sumnje predvodnik nove generacije tenisa, zajedno sa Janikom Sinerom. Njih dvojica imaju svetlu budućnost, uz još nekoliko mladih igrača koji su tu, ali nisu napravili potreban iskorak da dođu do grend slem trofeja. Španac je u nedjelju u finalu Vimbldona po drugi put u razmaku od godinu dana pobijedio Novaka Đokovića i osvojio četvrti grend slem trofej.

U maju je napunio 21 godinu i po svemu prikazanom i na terenu i ponašanju van terena zaslužuje sve lijepe stvari koje mu se dešavaju. Problem je u tome što pojedinci pretjeruju, pa su ga tako nazvali "najvećim teniserom u istoriji od 21 godine". Naveli su sve njegove uspjehe i dali mu spomenuti epitet. To i nije baš tačno, jer je slučajno ili namjerno zaboravljena Monika Seleš.

Kada se priča o istorijskom uspjehu Đokovića, vlasnika 24. grend slem trofeja, ubacuje se tu ime Margaret Kort. Bivše teniserke koja je osvojila isto toliko slemova, pa se čak ne spominje toliko i podatak da je to učinila prije Open ere, da u njeno vrijeme nisu igrali najbolji na slemovima i slično, ali je tu. Kako i zašto je onda uspjeh Selešove bačen u zapećak kada se spominje Alkaraz?

Još jednom je bitno istaći da to nema veze sa Špancem koji pokazuje veliki respekt i po izjavama, već sa pojedinim medijima koji ga glorifikuju do te mjere da "zaboravljaju" na uspjeh teniserke rođene u Novom Sadu 2. decembra 1973. godine koja je igrala sa najvećim zvijezdama svjetskog tenisa i pobjeđivala ih. Ko zna koliko bi titula osvojila da je poremećeni navijač nije ubo nožem u leđa na turniru u Hamburgu.

Da podsjetimo, Monika još nije proslavila 21. rođendan kada je na svom kontu imala osam grend slem titula, tri puta je godinu završavala kao broj jedan i imala je pet titula sa turnira koji su danas Mastersi. Uz to je bila na prvom mjestu preko 100 nedjelja i imala je ukupno 32 trofeja.

Poređenja radi, Alkaraz sada ima četiri grend slema, dobio je sva četiri grend slem finala koja je igrao, prvi je tinejdžer koji je došao na prvo mesto, ima pet titula na Mastersima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC