• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rafael Nadal izborio finale nakon dvije godine!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Pomalo neočekivan rezultat na sjeveru Evrope za Španca.

 rafael nadal moze da osvoji titulu poslije dvije godine Izvor: TERESA SUAREZ/EPA

Španski teniser Rafael Nadal izborio je plasman u finale turnira u Baštadu, a djeluje da će to biti idealna prilika da slavni sportista nakon dvije godine osvoji ATP trofej! Možda i po posljednji put u karijeri, kada se ima u vidu u kakvom se stanju nalazi njegovo tijelo i koliko dugo se oporavljao od povreda, odnosno koliko je turnira otkazao jer nije bio potpuno spreman za njih.

Nadal je u polufinalu turnira u Švedskoj savladao kvalifikanta Duju Ajdukovića iz Hrvatske, nakon velikog preokreta i tri odigrana seta. Tako se domogao borbe za trofej, kada su rijetki to očekivali od njega nakon tek sporadičnih nastupa na najvećim teniskim turnirima u ovoj godini. Sada može i do titule - što mu se nije desilo od Rolan Garosa 2022. godine.

Istina, nije ni mnogo igrao od tada... Nadal se povukao sa Vimbldona te godine, pa imao razočaravajuće nastupe u Sinsinatiju i na US openu, a zatim i doživio debakl na Završnom mastersu koji mu tradicionalno ne leži jer ga nijednom nije osvojio u bogatoj karijeri. Početkom 2023. godine ispao je u drugom kolu Australijan opena i objavio da je povrijeđen, pa se tek godinu dana kasnije vratio. Odigrao je Brizbejn i nije impresionirao, povukao se sa Australijan opena i ispao u prvom kolu Rolan Garosa od Saše Zvereva, kada su svi očekivali da bi mogao da pokaže tragove stare forme.

Rafa Nadal je odlučio da propusti sezonu na travi i da se na šljaci priprema za predstojeće Olimpijske igre. U sklopu tih priprema je i nastup u Baštadu, gdje će moći da podigne prvi trofej nakon nešto više od dvije godine. Istina, iz serije 250, daleko manjeg značaja od prethodnog, ali u ovoj fazi karijere svaki je uspjeh ogroman.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC