• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umro šestostruki prvak svijeta u snukeru, učitelj najboljeg igrača u istoriji!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Slavni Velšanin Rej Rirdon nakon igračke karijere imao mentorsku ulogu u timu čuvenog Ronija O'Salivena.

 preminuo snukeras rej rirdon Izvor: Huw Evans / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tužna vijest stiže iz Velike Britanije, pošto je preminuo jedan od najboljih snukeraša svih vremena! Velšanin Rej Rirdon, šestostruki šampion svijeta i učitelj Ronija O'Salivena napustio nas je u 92. godini. Rirdon se dugo borio protiv teške bolesti, ali tu partiju nije uspio da pobijedi - vjerovatno zato što se nije igrala na zelenoj čoji.

Rirdon je davne 1970. godine osvojio prvu titulu šampiona svijeta, a u narednim sezonama je još pet puta uspijevao da stigne do tog dostignuća - bio je najbolji igrač planete tokom sedmadesetih pa su mu pripadale svjetske titule i 1973, 1974, 1975, 1976 i 1978. godine. Posljednju titulu osvojio je kao najstariji šampion svijeta ikada, što je rekord koji je potrajao sve do posljednje titule Ronija O'Salivena, njegovog učenika i najboljeg igrača svih vremena.

Kada je uspostavljena svjetska rang lista snukeraša, Rej Rirdon je prvi zauzeo njenu čelnu poziciju i narednih pet godina nalazi se na vrhu! "Drakula", kako su ga zvali zbog neobičnog imidža i kombinacije zulufa i izraženih zuba, dominirao je svjetskom scenom i u poznim igračkim godinama, pa je sa 50 godina i 14 dana najstariji osvajač jednog rangirnog turnira u istoriji.

Tokom prethodnih nekoliko decenija Rirdon je bio najveća inspiracija svih Velšana koji su postali profesionalni snukeraši, a njegova zaostavština i danas je primjetna u igri - pojedinci ga smatraju najvećim igračem svih vremena jer i dalje ima onih kojih se tokom igre trude da igraju na isti način na koji je to Rej radio prije više od 50 godina!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC