• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potpuni šok u Parizu, Marej još ne ide u penziju: Napravio je čudo, odbija da se povuče

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nevjerovatna scena na Olimpijskim igrama u glavnom gradu Francuske.

 endi marej pobijedio na olimpijskim igrama u parizu 2024 poslije preokreta Izvor: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / Profimedia

Endi Marej (37) plasirao se u 2. kolo Olimpijskih igara u Parizu u konkurenciji dublova. Zajedno sa svojim partnerom u britanskom timu, Danom Evansom (34), on je poslije spektakularnog preokreta slavio trijumf protiv japanske kombinacije Kei Nišikori (34) - Danijel Taro (31), 2:6, 7:6, 11:9. U svom posljednjem turniru u karijeri, Škot je odigrao jedan od najspektakularnijih mečeva od kada se bavi tenisom.

U super taj-brejku, Japanci su vodili 9:4 i svi su samo čekali da meč bude gotov. A, onda su Marej i Evans napravili pravo čudo i oduševili sve na stadionu. Nekad prvi teniser svijeta neće u penziju prije 2. kola Olimpijskih igara, u kojem će čekati pobjednika duela Belgijanaca i favorizovanih Francuza, za koje igraju Artur Fils i Ugo Umber.

Iako se uveliko javno oprašta i iako je poslao Novaku Đokoviću poruku koja je nasmijala cijeli svijet, ipak je još rano da otpisujemo Endija Mareja. Pogledajte kako je izgledala Marejeva nezaboravna noć u Parizu:

Uz tri grend slem titule i prvo mjesto na ATP listi, jedno od najvećih Marejevih ostvarenja u karijeri bio je trijumf na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine i u Rio de Žaneiru 2016. U Londonu je 2012. godine savladao Federera u borbi za zlato i spriječio Švajcarca da osvoji "Karijerni Zlatni slem", dok je 2016. osvojio prvo mjesto pobijedivši Huan Martina del Potra u četiri seta.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC