• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak se pobunio prvi, slavni Amerikanac misli isto: "Pravila su glupa, situacija je smiješna"!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nevjerovatno je da o tome niko nije razmišljao na Olimpijskim igrama, pa da su najbolji svjetski teniseri za rivale dobili amatere.

 Endi Rodik protiv pravila da dubl igrači igraju singl na Olimpijskim igrama Izvor: Kurir/Dado Đilas

Olimpijske igre u Parizu 2024. godine ponudiće svjetskom tenisu vjerovatno i posljednji okršaj novaka Đokovića i Rafaela Nadala, dvojice od trojice najvećih tensiera svih vremena. Najbolji ikada imaće priliku da se još jednom pobjedom protiv Španca približi osvajanju zlatne medalje na Olimpijskim igrama, prvi put u karijeri. O tome koliki značaj zlatna medalja ima u svijetu tenisa možda govore i sumanuta pravila koja su na snazi...

Najbolji svih vremena već se pobunio protiv toga, a sada je sličan stav saopštio i Endi Rodik, kojem se uopšte ne sviđaju pravila. Teniseri koji se povuku sa turnira u singl konkurenciji budu zamijenjeni dubl igračima koji nemaju mnogo iskustva protiv najboljih na svijetu, a svakako im fali i kvaliteta da zabilježe značajnije uspjehe na najvećim svjetskim turnirima u pojedinačnoj konkurenciji.

"Situacija sa zamjenama na Olimpijskim igrama je smiješna. Igrači koji uopšte ne igraju ili ne mogu da igraju singl na najvišem nivou. Podjela pozivnica je glupa", napisao je Endi Rodik na svom nalogu na mreži X, gdje je izazvao brojne komentare.

Pravilo na Olimpijskim igrama kaže da se na turnir ne pozivaju novi igrači, već da se mjesto u glavnom žrijebu ponudi teniserima koji su već tu, ali su prijavljeni za dubl. To nas dovodi u situaciju da šansu dobiju Petros Cicipas, Francisko Kabral ili Metju Ebden, igrači koji čak nemaju ni plasman na ATP listi u singlu. O tome je govorio i Novak Đoković, koji je baš Ebdena savladao u prvom kolu olimpijskog turnira.

"Žao mi je zbog Ebdena, usredsređen je na dubl. Nelogična su pravila, da ako neko otkaže, zovete dubl igrača koji igra singl. A imate igrače koji su na listi čekanja. To je neprimjereno, nije to isti nivo u kontekstu konkurencije. Što se mene tiče, odličan početak i priprema za sljedeće kolo za Nadala", rekao je Novak Đoković nakon pobjede u prvom kolu, kada je Metjua Ebdena savladao za manje od 55 minuta, uz samo jedan izgubljen gem.

Situaciju dodatno komplikuje to što države mogu da imaju najviše četiri predstavnika u singlu, pa se zamjene traže među igračima iz onih zemalja koje još nisu ispunile kvotu. To dodatno oslabi konkurenciju na turniru, iako ima brojnih igrača koji bi rado uskočili u glavni žrijeb i pokušali da se senzacionalno domognu medalje. "Nije bilo nekog velikog pritiska, pričao sam već o tim nelogičnim pravilima, nadam se da će se promijeniti. Mnogi su u singlu čekali, pa i naš Hamad Međedović je mogao da dođe i da igra za nekoliko sati", rekao je Novak na konferenciji za medije poslije prvog kola.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC