• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legendarni srpski vaterpolista završio karijeru: Sa reprezentacijom osvojio 25 zlata!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nakon još jedne uspješne sezone u karijeri kapicu o klin okačio je Duško Pijetlović.

 Duško Pijetlović završio karijeru Izvor: MN PRESS

Srpski vaterpolo ostao je u dobrim rukama, pokazali su delfini osvajanjem Olimpijskih igara u Parizu, ali nam ipak izazove emocije kada se penzioniše neko od momaka iz zlatne generacije. Ovog ljeta je odluku o tome donio Duško Pijetlović, jedan od najvažnijih srpskih igrača tokom prethodne dvije decenije!

Doskorašnji vaterpolista Novog Beograda donio je odluku da stavi tačku na veoma uspješnu karijeru, tokom koje je bio jedan od najboljih igrača u Evropi na svojoj poziciji. Tokom godina igranja u Partizanu i Pro Reku, pa i tokom mandata u Crvenoj zvezdi, Duško je bio sila koja je garantovala trofeje ekipama za koje nastupa. Ništa lošije nije bilo ni u reprezentaciji.

Pijetlović je sa reprezentacijom Srbije osvojio dvije zlatne i dve bronzane medalje na Olimpijskim igrama, dvije zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju na Svjetskim prvenstvima, kao i pet zlatnih, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju na Evropskim prvenstvima. Osvojio je i dvije zlatne medalje na Mediteranskim igrama, a tu su i brojna odličja na FINA Svjetskoj ligi i FINA Svjetskom kupu, gdje je svoju  zemlju predstavljao još dok se takmičila pod imenom Srbija i Crna Gora.

Kao reprezentativac Srbije i Crne Gore Duško Pijetlović je osvojio dvije Svjetske lige i jedan Svjetski kup, a zatim je u tim takmičenjima blistao i kao reprezentativac Srbije. Uspio je još devet puta da osvoji Svjetsku ligu, uz jednu bronzanu medalju, dok je u Svjetskom kupu stigao do dva zlata i jedne bronze. Kada se sve sabere, Duško ima 25 zlatnih medalja sa najvećih reprezentativnih takmičenja.

Srpski vaterpolista rođen je u Novom Sadu i ponikao je u Vojvodini, a zatim čak devet godina igrao za Partizan. Uslijedio je angažman u Pro Reku, pa Crvena zvezda, Sintez, ponovo Pro Reko, Dinamo iz Moskve, Solnok i na kraju Novi Beograd. Sa Partizanom, Crvenom zvezdom i Pro Rekom osvojio je evropsku titulu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC