• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arina Sabalenka jača od milijarderke iz Amerike: Novakova prijateljica osvojila US open!

Bjeloruskinja Sabalenka pobjedom nad Džesikom Pegulom osvojila grend slem.

 Arina Sabalenka osvojila US open Izvor: JOHN G. MABANGLO/EPA

Arina Sabalenka je šampionka ovogodišnjeg US opena - pobjedom nad Džesikom Pegulom (7:5, 7:5), multimilijarderkom iz SAD, stigla je do trofeja na četvrtom velikom turniru u sezoni. Za pobedu na posljednjem grend slemu sezone Arini su bila potrebna dva seta, ali i nekoliko velikih preokreta u izuzetno zanimljivom meču koji je trajao oko dva sata.

Bjeloruskinja je u prvom setu imala brejk prednosti i sigurno je išla ka osvajanju tog dijela meča, ali su se stvari zakomplikovale. Pegula je vratila brejk, uspjela da izjednači i napravi totalnu dramu na najvećem teniskom stadionu. Pri rezultatu 5:5 u prvom setu imala je Pegula i brejk loptu za totalni preokret i nije uspjela da je iskoristi. Nakon toga se probudila Arina, pa je u narednom gemu iskoristila petu set loptu, prije nego što je ovaj dio meča otišao u taj-brejk.

Drugi set počeo je furiozno za Arinu Sabalenku, Novakovu najbolju prijateljicu među teniserkama. Činilo se da će Arina slomiti protivnicu baš kako to Novak Đoković radi, da će nakon neizvjesnog prvog seta već na početku drugog završiti cijeli posao. Bjeloruskinja je osvojila tri gema u nizu, ali je Amerikanka odgovorila sa narednih pet, pa smo i u drugom dijelu meča gledali dramu.

Ipak, Arina Sabalenka je pronašla još snage za svoje razorne udarce, koji su napravili mnogo problema Džesiki tokom ove večeri u Njujorku. Sabalenka je stigla do svoje treće gren slem titule, a prve koja nije osvojena na Australijan openu. Prethodne velike trofeje osvajala je 2023. i 2024. godine u Melburnu, dok su joj na preostala dva turnira - u Parizu i Londonu - najbolji rezultati plasmani u polufinale.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC