• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"To sam vidio od oca Srđana, takav je i danas!" Novak o važnoj lekciji koju je ponio iz kuće, za cijeli život

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković govorio o velikoj podršci svojih roditelja, oca Srđana i majke Dijane Đoković.

 Novak Đoković o samopouzdanju Izvor: MN PRESS

Novak Đoković je u intervjuu za Radio-televiziju Srbiju bio upitan odakle vuče tako veliko samopouzdanje, koje ga je vodilo ka najvišem teniskom vrhu. Odgovor je bio prost - iz kuće i iz porodice, u kojoj ga je tako naučio otac Srđan Đoković i majka Dijana, koja je bila stub porodice.

"Imao sam primjer u svom ocu koji je bio uporan, kao i sada što je, i vjerovao je u mene i kada ja nisam. I moja majka, koja je izdržavala sve nas, četiri muškarca u 70 kvadrata. Bilo je veoma izazovno za moje roditelje, jer sam izabrao sport koji je jedan od najskupljih, a svi znamo kako je bilo teško devedesetih. Trebao mi je neko pored mene ko će da vjeruje u mene, da me gura, da me navodi na to da vjerujem u sebe i u pobjedu. Bez obzira na to ko je prekoputa mreže i šta se događa, a uz uvažavanje protivnika i sporta, što sam se uvijek trudio da poštujem".

"To je poteklo iz kuće, a onda navodno od pokojne Jelene Genčić, koja je bila moja teniska majka. Naravno, tu je veliki uticaj imao i moj teniski otac, Nikola Pilić. Njih dvoje sa riznicom i bogatstvom teniskog znanja, trenirali su neke od najvećih šampiona koje je ovaj sport vidio u muškoj i ženskoj konkurenciji. Jelena Genčić od moje sedme do 12, 13. godine, pa Niki Pilić do prvih profesionalnih dana, a i dan-danas naravno prati i savjetuje. Imao sam sreće, čovjek mora da ima sreće, a imao sam sreću da sam sa porodicom naletio na vrhunske znalce, stručnjake, koji nisu znali da prenesu na mene samo tenisko znanje, već i kako da mi pomognu mentalno i emocionalno u svim fazama odrastanja, dok sam prolazio kroz pubertet i milion stvari. "Tu dozu samopouzdanja dugujem svima njima", poručio je Novak Đoković.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC