• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Medvedev prevario Saudijce kao niko nikad: Napravili turnir zbog Novaka, a on im "ukrao" 1,5 miliona

Saudijci su napravili turnir zbog Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, pa su na kraju morali da plate i Danila Medvedeva da se pojavi i odigra najgori tenis u životu. Uzeo im je novac sa zadovoljstvom.

 Danil Medvedev uzeo novac iizgubio na turniru Šest kraljeva Izvor: Fayez NURELDINE / AFP / Profimedia

Egzibicioni turnir "Slem šest kraljeva" počeo je juče u Rijadu, a Saudijci su se vjerovatno pokajali već prvog dana. Razlog su više nego lake pobjede Karlosa Alkaraza i Janika Sinera koji su s pravom opravdali uloge favorita, ali se nije očekivalo da će baš tako ubjedljivo izaći na kraj sa Holgerom Runeom i posebno Danilom Medvedevom.

I dok je Rune (koji igra vrlo lošu sezonu i pao je na 14. mjesto) još koliko-toliko zadržao Alkaraza na terenu u prvom setu, pa na kraju izgubio 6:4, 6:2, šta reći za Danila Medvedeva koji se osramotio u Rijadu. Siner je nastavio da ga pobjeđuje i poslao ga je kući za samo 69 minuta. Posebno bolan bio je prvi set u kome Medvedev nije osvojio niti jedan gem, pa je na semaforu završio "krompir" za 27 minuta. U drugom, tek nešto malo bolji otpor, ali vidjelo se da nema motivacije i pao je poslije 6:3.

Ali, daleko od toga da će Rus nezadovoljan napustiti Rijad pošto su Saudijci spremili ogroman novac učesnicima turnira. Tako je svaki od njih dobio čak 1,5 miliona dolara, samo da se pojavi - dok će pobjednik na kraju odnijeti nagradu od šest miliona evra. Čini se da se Rus u početku zadovoljio sa ovom "manjom sumom".

Tako su izračunali da je Medvedev za svaki minut na terenu u Rijadu zaradio 21.739 dolara, odnosno čak 362 dolara u sekundi. Ali, ko zna, možda je i sebi zatvorio vrata za neke buduće turnire u Saudijskoj Arabiji.

Podsjetimo, danas će Alkaraz igrati protiv svog idola Rafela Nadala, dok će Siner izaći na crtu Novaku Đokoviću.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC