• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džumhura zaustavila kiša i Lopez

Autor mondo.ba

Damir Džumhur nije uspio da prođe u drugo kolo Rolan Garosa. Bolji od Dejvis kup reprezentativca Bosne i Hercegovine na startu drugog gren slema sezone bio je iskusni Felisijano Lopez sa 3:0 u setovima 6:3, 7:6, 6:3.

Za razliku od Australijan Opena, gdje je Džumhura u trećem kolu zaustavio Čeh Tomaš Berdih, u Parizu bh.predstavnik nije uspio da preskoči ni prvu prepreku ako ne računamo kvalifikacije za drugi gren slem.

Prvi set su obilježili dobri servisi Španca, ali i reprezentativca BiH, pa nijedan igrač nije imao ni šansu da osvoji brejk. Pri rezultatu 4:3 za Lopeza, kiša je prekinula meč u Parizu i to je potpuno izbacilo iz ritma našeg igrača, koji je po povratku izgubio svoj servis a ubrzo i set.

U nastavku se konsolidovao i imao nekoliko prilika za brejk, ali je prvi do osvojenog tuđeg servisa ipak stigao Lopez za 3:2. Džumhur je uzvratio ribrejkom, pa je egal održan sve do taj-brejka.

U njemu je bh. teniser brzo stekao 4:1, imao je i meč loptu za izjednačenje u setovima, međutim presudilo je iskustvo i Španac je poveo sa 2:0 (10:8).

Psihološka prednost u tim trenucima bila je potpuno na strani Lopeza, koji je u trećem setu bez većih problema stigao do brejka i rutinski odradio posao do kraja.

Dvadesetsedmog španskog igrača sa ATP liste, u drugom kolu očekuje bolji iz dvoboja između Amerikanca Donalda Janga i Dudija Sele iz Izraela.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC