• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Uspeh karijere Aleksandre Krunić!

Autor mondo.rs

Posle pobede nad Piter, naša teniserka boriće se za treće kolo US Opena protiv (27) Kiz.

 US OPEN: Uspeh karijere Aleksandre Krunić! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Najveći uspeh u karijeri Aleksandre Krunić.

Naša mlada teniserka, trenutno 145. igračica sveta, posle prolaska kroz kvalifikacije uspela je da zabeleži i pobedu u 1. kolu US Opena.

Krunićeva je prethodne noći pobedila Poljakinju Katarinu Piter, 111. na svetu, rezultatom 6:4, 6:1. Bio je to njihov prvi međusobni meč.

U borbi za treće kolo, protivnica našoj teniserki biće (27) Amerikanka Medison Kiz, koja je na startu bila bolja Jarmine Gajdosove rezultatom 6:3, 6:0. Kiz i Krunić nisu se do sada sastajale.

Ukoliko napravi podvig i savlada 27. teniserku sveta, Aleksandra će u drugom kolu ići na bolju iz meča dve češke imenjakinje, (3) Petre Kvitove i Petre Cetkovske.

U prvom setu viđena je prava revija brejkova. Bilo ih je čak sedam! Krunićeva je uspela dva puta da dobije svoj servis, Piter samo jednom, a presudan je bio sedmi gem u kojem je Piter imala dve brejk lopte ali je naša teniserka posle 17 poena uspela da povede 4:3 i kasnije napravi brejka za 5:3.

Iako je Piter novim brejkom vratila nadu u preokret (5:4), Krunićeva je (logično) četvrtim brejkom u setu povela 1:0 (6:4).

U drugom setu viđena su "samo" četiri brejka, od kojih je tri napravila naša teniserka, inače rođena Moskovljanka. Povela je 4:0, kratko zastala i dopustila brejk rivalki za 4:1 i onda dovršila posao posle sat i 52 minuta - 6:1.

Plasmanom u drugo kolo, Krunićeva je već zaradila 73.771 dolar, 13.351 za tri pobede u kvalifikacijama i 60.420 za plasman u drugo kolo. Poslednji gren slem turnir sezone igra se u Njujorku od 25. avgusta do 8. septembra.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC