• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemanja Gordić sportista godine u Srpskoj

Autor mondo.ba

Drugu godinu zaredom, najbolji sportista Republike Srpske je košarkaš. Nakon Filipa Adamovića, nekadašnjeg igrača Igokee, koji je bio najbolji 2013, godinu dana kasnije laskavo priznanje pripalo je Nemanji Gordiću.

U jubilarnom, 60. izdanju Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske, koji tradicionalno organizuje banjalučki dnevni list "Glas Srpske", laskavo priznanje najboljeg sportiste u 2014. godini ponio je košarkaš Nemanja Gordić, igrač zagrebačke Cedevite, koji je tokom prošle sezone sa Igokeom osvojio tri titule.

PLAKETE

Tradicionalno "Glas Srpske" dodjeljuje i nagrade za doprinos u sportu. Neđi Đuroviću (Atletski klub Sokolac) i Tihomiru Kuvalji (Biciklistički klub BSK, Banjaluka) pripale su Plakete za izuzetan doprinos u afirmaciji i unapređenju sporta, dok je Plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta završila u rukama nekadašnjeg predsjednika Košarkaškog saveza Jugoslavije Radoslava Savića. Košarkaški trener Vladimir Arnautović, te ponajbolja svjetska odbojkašica Tijana Bošković i džudisti Stefan i Nemanja Majdov nagrađeni su kao ambasadori sporta. Predsjednik ovogodišnjeg žirija Dejan Perić primio je Plaketu za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih veza Srbije i Republike Srpske u oblasti sporta, za šta su nagrađeni i predsjednici Rukometnih saveza Srbije i Srpske Velimir Marjanović i Zdravko Milićević. Košarkaški klub invalida Vrbas iz Banjaluke nagrađen je Pobljeom za izuzetan sportski poduhvat godine, a plaketa za izuzetne sportske rezultate kod osoba sa invaliditetom pripala je Kristini Klačar.

Gordić je tako naslijedio nekadašnjeg saigrača iz Igokee Filipa Adamovića, koji je prošle godine proglašen za najboljeg sportistu Srpske.

Pred početak manifestacije, koja je večeras održana u Banskom dvoru u Banjaluci, stručni žiri na čelu sa legendarnim rukometnim golmanom i reprezentativcem Srbije Dejanom Perićem, ali i čitaoci "Glasa Srpske", odlučili su da ove godine priznanje pripadne Nemanji Gordiću.

U 2014. godini, sa Igokeom je osvojio šampionsku titulu u BiH, te kupove BiH i Republike Srpske, dok je u ABA ligi bio jedan od najzaslužnijih igrača za šesto mjesto, na kojem je klub iz Aleksandrovca okončao sezonu u regionalnoj ligi.

Bio je vođa "igosa", što pokazuje i statistika. Prosječno je bilježio 15,6 poena i više od pet asistencija po meču, a dobre partije omogućile su mu ugovor sa Cedevitom, zagrebačkim klubom koji ove sezone nastupa u Evroligi.

S obzirom da Cedevita u petak igra evroligaški meč sa Albom u Berlinu, Gordić je bio spriječen da prisustvuje manifestaciji. Ali, video porukom zahvalio se svima koji su prepoznali njegov trud i rad tokom cijele godine, zbog čega je i ponio epitet najboljeg sportiste Republike Srpske u 2015. godini.

"Zaista nisam očekivao da ću biti najbolji sportista Republike Srpske, jer siguran sam da je bilo još mnogo sportista koji su mnogo pokazali i ovo je potvrda da se trud, treninzi i godine odricanja isplate. Kada me je Košarkaški savez RS nominovano, nadao sam se da ću biti među deset najboljih, ali nisam mogao da vjerujem da ću biti na vrhu. Hvala svima koji su glasali za mene. Ovo je sigurno jedno od najvećih priznanja u mom životu", naglasio je Gordić.

Darko Čubrilović, tim menadžer, primio je nagradu umjesto odsutnog Gordića.

"ZLATNO PERO - LIMUN PAPIĆ"

Najbolji sportski novinar za 2014. godinu je Jovana Kecman, nekadašnja košarkašica Mladog Krajišnika, a sada novinarka banjalučke Alternativne televizije, kojoj je pripala nagrada "Zlatno pero - Limun Papić".

Drugo mjesto na Izboru pripalo je karatistkinji Dragici Drapić, dok je trećeplasirana skijašica Žana Novaković. Četvrta je teniserka Katarina Jokić, a slijede Mitar Mrdić (džudo), Milijana Mijatović (tekvondo),  Mladena Petrušić (atletika), Ivana Ninković (plivanje), Verica Simić (odbojka) i Branislav Obradović (rukomet).

Za najbolju sportsku manifestaciju u 2014. godini nagrađeno je Svjetsko padobransko prvenstvo, a nagradu je primio Zlatan Crnalić, predsjednik Padobranskog kluba Banjaluka.

Medijski pokrovitelj i ove godine bila je Radio-televizija Republike Srpske.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

TriTačke

Dobro je pa nema više pojedinačnih nagrada, to bi ovako izgledalo: sportista godine Nemanja Gordić, sportski kolektiv godine Igokea, trener godine Milutin Latinčić, sportski objekat godine dvorana u Laktašima... Ostatak Republike Srpske ne treba ni da postoji...

Nektar

Poštedite nas ove manifestacije za sledeću godinu i nagradu za 1. mjesto odmah dodijelite Igokei a oni će naći nekoga

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC