• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Mundijal zemalja u razvoju na Kosovu!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Od 20. do 26. juna, samoproglašena država Kosovo će biti domaćin Svjetskog prvenstva u rukometu za muškarce za zemlje u razvoju. Na prvenstvu će se takmičiti 16 država.

  Rukovodstvo "Rukometnog saveza Kosova" u četvrtak je u Prištini saopštilo da pripreme teku dobro i da će sve biti spremno do subote uveče kada će, sa početkom u 18 sati, biti zvanično otvaranje prvenstva u Palati mladih i sportova u Prištini.



Predsjednik "Saveza" Eugen Saracini je izjavio da će Svjetsko prvenstvo za zemlje u razvoju otvoriti premijer Isa Mustafa, dok će prvu utakmicu odigrati reprezentacije Kosova i Jermenije.

Saracini je kazao da će se utakmice igrati u dva grada, Prištini i Đakovici, da će 16 reprezentacija biti podijeljeno u više grupa, nakon kojih će se nastaviti sa eliminacionim sistemom.
Selekcija "Kosova" je u Grupi A sa Jermenijom, Australijom i Farskim Ostrvima.

Finalnom meču će prisustvovati i predsjednik Svjetske rukomotne federacije Hasan Mustafa i predsjednik Evropske rukometne federacije, Žan Brio.

Tzv. Rukometni savez Kosova smatra da će ovaj događaj pozitivno uticati na dalju afirmaciju rukometa na Kosovu. Očekuje se veliki broj sportskih obožavalaca tokom prvenstva, posebno što će ulaz za sve mečeve biti beplatan.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC