• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Crni" ponedeljak u Njujorku: Ode i Jelena...

Autor mondo.rs

I druga vodeća srpska teniserka ekspresno se oprostila od US opena - isto kao na Australijan openu i Rolan Garosu.

Jelenu Janković i Oseanu Dodin na WTA listi deli više od 100 pozicija, ali ishod njihovog meča u okviru prvog kola US opena nije bio u skladu sa "renkingom".

Jelena je posle lako dobijenog prvog seta dozvolila preokret 18-godišnjoj Francuskinji, koja se u glavnom žrebu našla zahvaljujući specijalnoj pozivnici organizatora - 6:2, 5:7, 3:6!

Džej Džej ovim je "zaokružila" očajnu sezonu na grend slem turnirima, pošto je u prvom kolu gubila i na Australijan openu i na Rolan Garosu, a samo je na Vimbldonu dogurala do osmine finala.

Od US opena se prvi put u karijeri oprostila ovako rano, ne računajući 2002. i 2003, kada je sa 17, odnosno 18 godina ispadala u kvalifikacijama. Jedino finale grend slem turnira odigrala je upravo u Njujorku i to 2008.

Ovog puta kao da je prerano pomislila da je završila posao, dok Dodin ni posle 2:6 u prvom setu nije odustala od namere da iznenadi nekadašnju "broj jedan".

Jelena je u drugom setu imala 4:3 i prednost brejka. Usledio je ribrejk, pa pri rezultatu 4:5 tri vezane set lopte za Francuskinju, koje nije iskoristila. Jankovićeva je izjednačila na 5:5, ali se ispostavilo da je time samo odložila gubitak seta.

Treći set počeo je njenim vođstvom od 2:0, međutim, ni time nije slomila protivnicu. Izgubila je dva uzastopna gema na svoj servis (2:4), potom nije pretočila 0:40 u brejk kojim bi se vratila u život, a nakon 2:5 je već bilo mnogo teško vratiti se...

Posle plasmana u polufinale Sinsinatija pre manje od dve nedelje, veoma neprijatno iznenađenje, posebno "u paketu" sa porazom Ane Ivanović od Dominike Cibulkove.

Zanimljivo je da do ove godine Jelena i Ana nikada istovremeno nisu ispale na startu grend slem turnira, a onda im se to dogodilo dva puta - u Melburnu i sada u Njujorku.

Prvo kolo prebrodila je  Bojana Jovanovski, kojoj sledi duel sa Kristinom Mladenović iz Francuske, dok se Aleksandra Krunić u utorak sastaje sa Crnogorkom Dankom Kovinić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC