• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Troicki opet od 2:0 do poraza

Autor mondo.rs

Srpski teniser može samo sebe da krivi što se nije plasirao u osminu finala.

Novak Đoković ostao je jedini predstavnik srpskog tenisa na US openu u pojedinačnoj konkurenciji.

Viktor Troicki trebalo je da mu se pridruži u subotu uveče po centralnoevropskom vremenu, ali je i treći put ovog leta ispustio vođstvo od 2:0 u setovima - kao u četvrtom kolu Vimbldona protiv Kanađanina Pospišila i odmah posle toga u Dejvis kup meču protiv Argentinca Delbonisa u Buenos Airesu.

Amerikanac Donald Jang, trenutno 68. na ATP listi, savladao je Viktora pred oko 6.000 svojih bučnih navijača - 4:6, 0:6, 7:6 (7:3), 6:2, 6:3!

Jang je na isti način u prvom kolu eliminisao Francuza Žila Simona, a u osmini finala sastaće se sa Stanislasom Vavrinkom ili Rubenom Bemelmansom.

Kuriozitet je da su Troicki i Jang odigrali poslednji singl meč US opena na stadionu Grendstend (treći po veličini u Nacionalnom teniskom centru "Bili Džin King"), jer će posle ovogodišnjeg turnira biti srušen i dobiće komfornijeg i mnogo modernijeg naslednika... mada će publika u Njujorku sigurno žaliti za toplinom i bliskošću sa igračima, koje joj je pružao ovaj teren.

A, nema sumnje da će Viktor žaliti za propuštenom prilikom da se probije među 16 najboljih na US openu i tako ostvari najbolji rezultat u karijeri.

Sam je kriv što se to nije desilo, jer je posle 2:0 u setovima nekako "oduzeo gas", pomislio da će pobeda doći sama po sebi, čime je rivalu omogućio da uz podršku publike probudi nadu u preokret.

Nakon što je Jang smanjio na 2:1, igrao je sa sve više samopouzdanja, dok su Viktoru neki udarci - bekhend i volej - gotovo u potpunosti otkazali poslušnost.

U setu odluke mu Jang nije dao nijednu šansu za brejk, dok je Viktor u gotovo svakom gemu na svoj servis morao da brani brejk lopte. Odbranio ih je osam od devet, ali ta jedna koju nije (za 1:2), bila je dovoljna da pognute glave napusti teren.

U toj fazi meča već je bilo jasno da će mu za pobedu biti neophodno da "vaskrsne" iz igračke i psihološke krize, u koju je zapao po gubitku trećeg seta u "taj brejku" - najviše usled sopstvenih grešaka i nesmotrenosti.

Pri 3:3 u "taj brejku" smestio je lagan volej u mrežu, što mu se odmah osvetilo, jer je Jang nošen podrškom publike vezao tri "vinera" (dva spektakularna) i preuzeo inicijativu...

Na drugoj strani je Troicki neverovatno pao i igrački i mentalno, naročito pošto nije uspeo da iskoristi nijednu od četiri brejk lopte za izjednačenje na 2:2 u četvrtom setu. Jangu potom nije bilo teško da nastavi svoj "kam-bek".


Beograđanin je sredinom tog seta uzeo i medicinski tajm-aut, tako da je sve ukazivalo na njegov novi krah na grend slem turnirima.

Kako se odvijao rezultat pre toga, dok mu je išlo kako je samo mogao da poželi?

Nakon razmene brejkova u petom i šestom gemu prvog seta (Troicki poveo 3:2, Jang odmah izjednačio), Viktor je ponovo oduzeo servis protivniku za vođstvo od 5:4.

U drugom setu, umesto očekivanog odgovora levorukog Amerikanca - dominacija srpskog tenisera. Prva dva gema su bila neizvesna, a kada ih je rešio u svoju korist, prošetao se ostatkom seta i došao na set od trijumfa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC