• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak "palio motore" za četvrtfinale!

Autor mondo.rs

Novak se mučio u meču sa Robertom Bautistom Agutom, ali je na kraju ipak pokazao svoju stabilnost i došao do svog devetog uzastopnog četvrtfinala US Opena.

Strašan tenis!

Ko je ostao budan u noći između nedelje i ponedeljka do pola 5 ujutro, mogao je da vidi neverovatnu tenisku predstavu u organizaciji srpskog i španskog tenisera.

Novak Đoković je u 4. kolu savladao Roberta Bautista Aguta 3:1 (6:3, 4:6, 6:4, 6:3) i tako se domogao četvrtfinala US Opena. Protivnik u meču za novo polufinale Grend slema će mu biti još jedan Španac – veteran Felisijano Lopez. On je bez velike muke savladao Fabija Fonjinija.

Novak je odlično ušao u meč, ali je tek u osmom gemu "brejknuo" Španca i poveo 5:3, a potom lako završio set. Na isti način je Novak ušao i u drugi set, ali se onda desio neobjašnjiv pad.

Novak je imao šansu da povede 5:2, ali onda kreće neverovatan tenis Roberta Bautiste.

On je osvojio narednih PET gemova i samim tim dobio drugi set u kome je Novak bio neprepoznatljiv. Bautista je bio svuda po terenu, pogađao je sve forhende, linije, voleje, dok je Novak konstantno bio u situaciji da se brani i da trpi udarce koje šalje protivnik. A kako je bio zadovoljan svojom igrom govori i polomljeni reket, kao i šutnuta torba sa opremom, kraj njegove stolice po okončanju drugog seta.

Mora se naglasiti i da je Novak često komunicirao sa svojim "štabom" signalizirajući da ima problem sa sočivima.

Ni treći set nije mirisao na dobro. Prelomni je bio drugi gem ovog seta, kada je Novak posle velike borbe, i nekoliko spašenih brejk lopti, na kraju izjednačio na 1:1 i tako prekinuo dominaciju Španca od pet vezanih gemova zaredom.

Na iskustvo velikih mečeva Novak pravi brejk u petom gemu i sačuvao je tu prednost do kraja trećeg seta. Smireniji, dok je sa druge strane bio nervozniji Bautista, koji je vrlo rano iskoristio "čelendže", pa nije mogao da proverava lopte koje su mu bile sumnjive. Time je dodatno izgubio na samopouzdanju, koje se kao bumerang vratilo u narednom setu!

Potpuno "lud" set je ostavljen za završnicu, i u njemu je viđeno čak ŠEST brejkova. Odmah je Novak napravio na startu seta za 1:0, ali je Bautista brzo to stigao na 2:2. Potom je Novak napravio dva uzastopna brejka za 5:2, ali kada je taman servirao za set – nizom očajnih poteza dozvoljava protivniku da se još jednom vrati u meč.

Ipak, da ovo nije običan meč, pokazao je poslednji gem.

Đoković je, da začini ovu fenomenalnu tenisku predstavu, meč osvojio na servis protivnika, za DEVETO uzastopno četvrtfinale US Opena.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Novak Đoković je jedini preostali predstavnik Srbije u pojedinačnoj konkurenciji na ovogodišnjem US Openu. Za "ostanak" u ovom takmičenju, i za četvrtfinale, Novak će se boriti sa španskim teniserom Robertom Bautistom-Agutom, teniserom koji je na poslednjoj ATP listi zauzeo visoko 23. mesto.

Novak je u dosadašnjem toku US Opena odigrao jako dobro, daleko bolje od Kanade i Sinsinatija, pa se pretpostavlja da ni Bautista ne bi trebao da bude nepremostiva prepreka ka daljem toku takmičenja.

JU-ES-EJ!

Đoković je u karijeri samo jednom bio šampion US Opena - 2011. godine. U Njujorku ove godine napada drugii trofej ovog grend slema i ujedno trećii "slem" ove sezone.

Redom su padali Souza, Haider-Mauer i Sepi, pa je sada, po tradiciji, došao red na tenisera sa "dva prezimena". Okršaj sa Robertom Bautistom biće njihov treći međusobni duel, a u prethodna dva Novak je bio bolji - oba puta u Dubaiju, 2013. i 2014. godine, a Novak u tim mečevima nije izgubio ni set.

Ipak, Roberto je u odličnoj formi, pa je do sada eliminisao Herberta, Karenja-Bustu, a predao mu je Dejvid Gofan, koji je i vodio 2:1 u setovima. Odustajanje zbog povrede, koje je često na ovogodišnjem US-u, donelo je Bautisti iznenađujuću šansu da se sastane u Đokoviću u meču za četvrtfinale.

Projektovanim žrebom tamo je trebalo da se nađe Rafael Nadal, ali se zbog poraza, to neće desiti - ali je ipak Španac na toj poziciji. Pobednik ovog duela će igrati sa Felisijanom Lopezom koji je bio bolji od Fabija Fonjinija.

(gornja polovina žreba)
Novak Đoković –  R. Bautista Agut 6:3, 4:6, 6:4, 6:3  /   Felisijano Lopez – Fabio Fonjini 6:3, 7:6, 6:1
Žo-Vilfred Conga – Benoa Per 6:4, 6:3, 6:4   /   Marin Čilić –  Žeremi Šardi 6:3, 2:6, 7:6, 6:1

(donja polovina žreba, ponedeljak)
Sten Vavrinka – Donald Jang   /    Endi Marej – Kevin Anderson
Tomaš Berdih – Rišar Gaske   /     Rodžer Federer – Džon Izner

TOK MEČA UŽIVO:

6:3 - OPET BREJK I POBEDA! NOVAK POBEĐUJE 3:1 U SETOVIMA!

Pa kako bi drugačije ovakav meč i mogao da se završi? Strašan meč koji na kraju dobija Novak Đoković!

5:3 - NOVI BREJK

Neverovatno, Novak svojim greškama vraća Bautistu po ko zna koji put u meč. Dupla servis greška, očajan drop-šot, šta je sledeće...

5:2 - Osam uzastopnih poena za Novaka i novi brejk. Servira za meč Novak!

3:2 - NOVI BREJK!

Kakav gem Novaka Đokovića. Kako je odigrao srpski teniser sada, kada je Bautista imao dve gem lopte... Upravo tada je Novak odigrao najbolje poene u meču. Prvo viner iz forhenda, a onda volej na mreži za pamćenje.

Na kraju i krik - IDEMO!

2:2 - BREJK!

Ovo niko nije očekivao. Taman kad smo pomislili da je Bautista potpuno "slomljen", on je potpuno vaskrsao na terenu. Naročito njegov forhend...

2:1 - Namučio se Đoković da odbrani stečenu prednost od jednog brejka, ali je uspeo. U nastavku Baustista osvaja jedan lagan gem na svoj servis, bez izgubljenog poena.

1-0 BREJK!

Serija grešaka Roberta Bautiste, pa brejk odmah na početku pravi "savršeni brejk" - brejk bez izgubljenog poena. Obojica tenisera su u pauzi promenila majice, pa Đoković umesto crvene nosi belu, a Bautista umesto sive ima crno-belu.

------------------------------------------------------------------------

6:4 - EVO GA! NOVAK VODI 2:1!

Dugo smo čekali da ga krene - krenulo ga je.

Sa tri vezana servis vinera Đoković je ispravio sve što je bilo loše u ovom setu, a bilo je mnogo stvari. Početak seta nije uopšte obećavao, ali je jedna dobra inicijativa na poljuljan servis Bautiste bila dovoljna. Pomoglo je i to što je Španac rano "ispucao" čelendže, pa lopte koje su mu možda i bile sumnjive jednostavno nije mogao da proveri.

Još jedan set do četvrtfinala

5:4 - Serviraće Novak za osvajanje seta, iako je bio blizu da i u ovom povede 2:1, ali se Bautista veličanstveno bori...

A ko je u Novakovom "boksu"? Pa samo prvi čovek Svetske banke...

5:3 - Napao je Đoković servis Bautiste, ali se to završilo bez brejk šanse. Naredni gem je dobio bez izgubljenog poena.

4:2 - Potvrđen Brejk, mnogo lošije sada deluje Bautista. Poljuljano je samopouzdanje, ostao je bez elana.

3:2 - BREJK!

Novak prvi stiže do brejka u ovom setu, pošto je iskoristio drugu brejk loptu koju je zaslužio. Roberta Bautistu sada nije služio prvi servis, pa je Novak odlično slao skraćene dijagonale za koje Španac nije imao rešenje. Može li ovo da utiče na Bautistu?

2:2 - Poveo je Nole na servis Bautiste 30-0, ali je Španac tada ponovo ubacio u "beast mode" i vezao dva neverovatna poena. Ista scena i u Novakovom gemu, ali ipak naš teniser ne dopušta šansu Bautisti.

1:1 - Jedva!

U velikom je problemu bio Novak, ali je konačno prekinuo seriju Bautiste od pet dobijenih gemova zaredom. Izjednačavao je više puta Španac, ali je sopstvenim greškama možda i poklonio ovaj gem Novaku, koji još uvek traži onu igru sa početka seta.

0:1 - Kako je završio prvi set, tako nastavlja i drugi Bautista. U neverovatnoj je seriji - ima pet osvojenih gemova zaredom.

Đoković set završava opomenom. Ona mu je izrečena od strane sudije zbog šutiranja torbe i gaženja reketa.

---------------------------------------------------------------------------

4:6 - SET ZA BAUTISTU! 1:1 U SETOVIMA!

Neverovatne scene, Đoković je vodio 4:2, imao šansu za 5:2, ali onda je stao.

Upravo tada Bautista počinje da igra najbolji tenis od početka meča, ne promašuje iz forhenda, forsira Novaka da se "rastrčava" po terenu. Srpski teniser nije imao odgovor na to, pa dolazi do prvog izgubljenog seta na ovom US Openu, a ujedno i prvog izgubljenog seta protiv španskog tenisera.


4:5 - Bautista igra fantastično, čisti sve linije... Samo je Đoković u jednom poenu uspeo da ukroti fantastične forhende ovog momka i fantastično ga lobuje. Novak servira za ostanak u setu.

4:4 - Brejk za Bautistu!

Đoković vraća Španca u meč. Imao je srpski teniser "gem loptu", ali potom sledi neobjašnjiv pad u igri i netipične greške, uz jedno klizanje, u ključnom poenu za Bautistu Aguta.

4:3 -  Novak je "namirisao" šansu i pokušava da što više skrati meč protiv upornog Španca. Primetno je da su mu forhendi "oslabili", ali još uvek imaju preciznost. Mora mu se odati priznanje da je istrajan, da pokušava, ali je protiv Novaka potrebno uvek malo više. Spasao je Bautista četiri brejk lopte, a onda na prvu gem loptu osvojio ključni poen.

Novak sa druge strane ima problem sa sočivima...

3:2 - Lako je Novak potvrdio brejk, ali još lakše je Bautista dobio naredni gem na svoj servis. Ne predaje se tako lako Španac.

2:1 - Brejk!

Unervozio se Bautista kada je prestao da ga služi prvi servis i Novak dolazi do ranog brejka, sada je potrebno samo da ga "potvrdi".

1:1 - Otvaraju ovaj drugi set kao i prvi. Obojica sigurni na svoj servis gem. Đoković svoj osvaja "sa nulom". Da li je prvi set Bautiste bio samo bljesak, ili može da napravi nešto više od pretnje?

--------------------------------------------------------------------------

6:3 - Novak vodi 1:0 u setovima!

Nije bilo lako se čini na sam pogled rezultata.

Bautista je opet igrao svoj najbolji tenis, došao i do brejk lopte, ali je onda Novak uspeo da bude strpljiviji u izuzetno dugom poenu u razmeni sa osnovne linije, a na kraju je Španac izbacio loptu u aut, i ostao bez daha. Novak je potom vezao tri laka poena i došao do 1:0...

Novak ima problema sa vlažnošću vazduha, ili temperaturom, pošto stalno signalizira da mu nešto smeta.


5:3 - Dosadilo je i Novaku!

Nakon što ga je "prepao" Bautista na njegov servis i stvorio sebi šansu za brejk, Novak je odservirao dva asa i jedan servis viner, a onda... Onda je nastavio da dominira na terenu i iskoristio je prvu od tri brejk lopte koje je stvorio, maestralnom igrom na mreži.

Novak servira za set.

3:3 - Nastavlja Bautista svim oružjima da "brani" svoj servis, Novak je za sada siguran kada servira i drži Španca na pristojnoj udaljenosti.

2:2 - Novak je imao prvu, odnosno ČETIRI šanse za brejk. Svaki put kada je Đoković bio blizu toga da ga "brejkne", Bautista je pokazivao neverovatnu upornost i hrabrost i davao sve od sebe u tom poenu. Agresivni, rizični udarci, pre svega forhendom, doneli su mu i malo sreće u ovom gemu. Svaka čast na ponašanju!

2:1 - Obojica za sada sigurni na svom servisu. Novak je osvojio do sada najbolji poen na meču. U dužoj razmeni bio je uporniji i osvojio poen, a do sada odlično "razvlači" Bautistu po terenu... Samo mu treba šansa!

1:0 - Servis radi, Novak je odlično počeo ovaj meč. Imao je Bautista izuzetno lep potez na 40:15. Novak je imao volej "sa mreže", ali je potom Bautista podigao strašan lob i prebacio Novaka...

- Meč je počeo, prvi servira Đoković. Srećno!

- Trenutna temperatura u Njujorku je 19 stepeni Celzijusa.

- Đoković se silno zabavlja na US Openu ove godine, pa neka tako bude i posle današnjeg meča...

Djokovic dances with US Open fan
Izvor: YouTube

- Srpski teniser Nenad Zimonjić nije uspeo da prođe u četvrtfinale mix-dubla, pošto je u paru sa Nemicom Julijom Gerges poražen od rumunskog para Simona Halep-Horia Tečau - 2:0 (6:2, 7:5).

Njemu međutim ostaje i muški dubl u ponedeljak. On i Poljak Matkovski igraju protiv Klasena i Rama.

- Pomalo neočekivano, pobednik ovog duela u četvrtfinalu će za protivnika imati 34 - godišnjeg Felisijana Lopeza.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC