• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Bio sam ljut... na sebe

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta plasirao se u 26. uzastopno četvrtfinale grend slem turnira, ali ga je Bautista Agut stavio na iskušenja.

Novak Đoković je pobedom nad Robertom Bautistom Agutom (3:1) preskočio još jednu prepreku na putu do trofeja, ali meč u kome je važio za izrazitog favorita uopšte nije bio jednostran.

Srpski as čak je posle loše serije na kraju drugog seta i Agutovog izjednačenja na 1:1 slomio reket, a novinari su ga nakon meča pitali da li je iz nekog razloga bio ljut na protivnika...

"Zašto bih bio ljut na Bautistu? Igrao je sjajno, bio koncentrisan i zasluženo je dobio drugi set. Bio sam ljut na sebe. Iznervirao sam se što sam imao 4:2 i 15:40, a nisam to iskoristio i što sam izgubio pet uzastopnih gemova. Ne smem sebi to da dozvolim, ali dešava se. Ja sam igrač koji pokazuje emocije", rekao je Đoković.

On je dodao da ispoljavanje emocija na taj način možda i nije najbolja stvar u tenisu.

"Nekada to pomaže, a nekad se okrene protiv tebe. Svako je drugačiji. Ne kažem da treba ovako da se radi, da se ovako iskazuju emocije. Nekada se baš ne ponosite stvarima koje radite. Važno je vratiti se u meč i koncentrisati se".

U četvrtfinale US opena plasirao se uz dosta prolivenog znoja, ali bez drame u trećem i četvrtom setu - 6:3, 4:6, 6:4, 6:3.

"Važno je da sam pronašao način da pobedim", rekao je nakon 26. uzastopnog plasmana u četvrtfinale grend slem turnira, po čemu su ispred njega samo dvojica tenisera - Rodžer Federer sa 36 i Džimi Konors sa 27.

Poslednji put je u ranijoj fazi turnira eliminisan na Rolan Garosu 2009, kada ga je pobedio Filip Kolšrajber u trećem kolu.

Novak će u polufinale aktuelnog US opena pokušati da se probije preko Španca Felisijana Lopeza, koji mu je u dosadašnjih pet okršaja oduzeo samo jedan set.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC