• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lopez precrtan! Neka se spremi Čilić

Autor mondo.rs

Novak Đoković upisao 205. pobedu na grend slem turniru u karijeri i plasirao se u polufinale US Opena. Tamo ga čeka branilac trofeja

Novak Đoković igraće u polufinalu ovogodišnjeg US Opena i to deveti put zaredom!

Najbolji teniser sveta nije prikazao briljantnu igru u duelu sa Špancem Felisijanom Lopezom u četvrtfinalu, ali je uprkos tome obezbedio plasman među četvoricom najboljih u Njujorku.

Trijumfovao je daleko posle ponoći u Njujorku rezultatom 3:1, po setovima 6:1, 3:6, 6:3, 7:6 (7:2).

Znao je Đoković i pre duela sa 19. igračem sveta da neće biti lako. Bio je svestan da Lopez može biti nezgodan na terenu, što se pokazalo kao tačna pretpostavka.

Naime, Španac je igrao prvo četvrtfinale u Njujorku u karijeri i nije imao pritisak. Iskoristio je to naročito u drugom setu, kada je opustio ruku, uprkos tome što je prvi set izgubio glatko sa 6:1 i to posle samo 26 minuta...

Servirao je snažno i precizno, a najbolji na svetu nije imao odgovor na takvu igru Lopeza.

Prokockana brejk šansa u prvom gemu vratila se kao bumerang. Lopez je udarao odlično, dobio na samopouzdanju i stigao do visokog vođstva od 3:0. Novak se trudio da stigne zaostatak (2:4 i 3:5), ali je Španac sigurno očuvao prednost i stigao do izjednačenja u setovima (1:1).

Nakon toga Novak nije blistao, ali je vešto koristio prilike. Prvu, najvažniju, odmah na početku, kada je posle 40:0 na protivnikov servis uspeo da dobije gem na razliku i to zahvaljujući Lopezovoj duploj greški. Taj poklon Novak je znao da ne sme da propusti.

U nastavku je "tinjao", u sedmom gemu spasao je čak dve brejk lopte, i uz mnogo muke održao je prednost (5:2), a potom i dobio set.

I u četvrtom, neizvesnijem setu imao je identično iskušenje u šestom gemu, kada je spasao nove dve brejk lopte. Novakov ritern je bilo slab, a Felisijanove skraćene lopte padale su gde treba, pa je odluka pala u taj-brejku.

đoković - lopez
Izvor: YouTube

Đoković je tada odigrao na nivou najboljeg na svetu. Odmah je preuzeo kontrolu, nekako je delovao samouverenije i to se odrazilo i na rezultat.

Lopez je osvojio samo prvi poen na svoj servis, a Đoković je potom vezao šest u nizu. Prvu meč loptu nije iskoristio, ali drugu jeste i posle mnogo muke, dva sata i 41 minut, stigao je do pobede, u jedan sat posle ponoći po lokalnom vremenu.

Novak je tako upisao šestu pobedu u karijeri protiv Lopeza, koji ga nikada nije nadigrao.

Novakov protivniku za ulazak u finale biće branilac titule u Njujorku Marin Čilić, koji je eliminisao Francuza Žoa Vilfreda Congu u pet setova posle velike drame - 6:4, 6:4, 3:6, 6:7 (7:3), 6:4, propustivši čak tri meč lopte u četvrtom setu.

O Čilićevoj igri Đoković zna mnogo toga, ali najbolje o tome kako ga pobediti. Protiv Hrvata ima perfektan skor - 13:0, a poslednji trijumf ostvario je protiv njega u četvrtfinalu Vimbldona ove godine kada je slavio sa 3:0.

Hrvat je posle triler meča sa Congom izjavio da se neće lako odreći prošle godine osvojenog trofeja, što znači da će protiv Đokovića u polufinalu pokušati pre svega da prevaziđe statistiku koja zaista "ubija".

Bilo kako bilo, Novak će u petak igrati devetu godinu zaredom polufinale u Njujorku i juriti finale, Marin priliku da konačno nadmudri najboljeg na svetu, a mi? Samo dobar tenis i verovatno malo sna...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC