• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Lepa Flavija "oduvala" Simonu!

Autor mondo.rs

U prvom polufinalu ženskog singla na US Openu postojala je samo jedna teniserka.

Serijom od 15 uzastopnih poena (26) Flavija Peneta napravila je iznenađenje u prvom polufinalu ženskog singla na US Openu i rezultatom 6:3, 6:1 deklasirala (2) Simonu Halep.

Meč između Italijanke i Rumunke nije trajao ni sat vremena, posle čega će na teren "Artur Eš" stadiona u Njujorku izaći druge dve polufinalistkinje, aktuelna šampionka (1) Serena Vilijams i još jedna Italijanka Roberta Vinči.

Ovo je treće uzastopno finale gren slema ove sezone u kojem imamo debitantkinju. Peneta nije imala mnogo uspeha na gren slem turnirima, a to malo što je vredno pomena ostvarivala je na "Flašing Medouzu" gde ima polufinale iz 2013. godine i još četiri četvrtfinala.



Zanimljivo, tokom karijere koja je počela 2000. godine, Peneta je na ostala tri GS turnira zabeležila samo još jedno četvrtfinale, na Rolan Garosu 2014. godine. Ove sezone ispala je u prvom kolu Australijan Opena i Vimbldona i četvrtom kolu Rolan Garosa, ali je na poslednjem gren slemu sezone postala prva Italijanka finalistkinja US Opena – ikada.

Peneta je ofanzivnom igrom naterala neubedljivo Halep na potpunu defanzivu, iz koje je Rumunka zabeležila samo devet vinera naspram 21 neiznuđene greške. Skor između njih dve sada je 2:1 u korist Penete, koja je rezultatom 2:0 dobila i njihov meč na istom mestu pre dve godine.

Peneta (33) ima deset titula u karijeri. Devet godina mlađa Halep i dalje ostaje na jednom gren slem finalu, onom iz 2014. sa Rolan Garosa. Pre ove sezone, na US Openu ispadala je u prvom, drugom, drugom, četvrtom i trećem kolu.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC