• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak "samleo" očajnog Čilića za finale!

Autor mondo.rs

Srpski teniser pokazao najbolji tenis u dosadašnjem toku US Opena i savladao indisponiranog Marina Čilića 3:0. U nedelju igra svoje šesto finale.

Ni sat i po!

Samo 85 minuta je trajalo polufinale između najboljeg tenisera na svetu i trenutnog šampiona US Opena.

Novak Đoković savladao je hrvatskog tenisera Marina Čilića u polufinalu US Opena rezultatom 3:0 (6:0, 6:1, 6:2) i u nedelju će igrati svoje šesto finale ovog grend slema. Tamo ga čeka pobednik meča Rodžer Federer - Sten Vavrinka.

Nekada rezultat zna da sakrije nešto slabiju igru pobednika - ali ovoga puta to nije bilo tako.

Novak je prosto "oduvao" Čilića, 14. put u karijeri, za četvrto grend slem finale ove sezone.

Hrvatski teniser prosto nije pružio nikakav otpor u ovom meču, a Novak je ekspresno završio prvi set za 25 minuta, a Marin Čilić je ukupno osvojio tri poena za tih šest gemova. Novaku je to bilo 11 put ove sezone da je protivnika ostavio na "krompiru".

A moglo je da ih bude i više...

Posle sedam uzastopnih gemova, konačno se "upisao" i Čilić, ali uzalud. Novak je potom vezao još sedam uzastopnih dobijenih gemova i drugi set dobio 6:1, samo četiri minuta više od trajanja prvog seta.

Treći set je konačno doneo neko uzbuđenje. Prvo je Čilić vezao as, viner i dve Novakove greške i došao do gema, a potom je napravio i brejk u narednom gemu. Ipak, to je bio samo jednokratni bljesak, pošto je Novak ponovo zablistao u narednom gemu, a tako i do kraja meča.

Hrvatu nikako nije funkcionisao drugi servis, osvojio je samo OSAM poena na svoj drugi servis, a konstantno je grešio i iz forhenda  - ukupno je napravio 37 neiznuđenih grešaka.

Ipak, Novak je na kraju meča pokazao kakav je gospodin i stao u odbranu Čilića. Hvalio ga je jer je uprkos povredi zgloba danas pokušao da bude dostojan rival i nije odustao.

---------------------------------------------------

Tok meča...

Kada su izvučeni parovi US Opena pretpostavljalo se da će Novak u poslednjem koraku do finala morati da savlada Keija Nišikorija, ali mu je umesto Japanca na tom putu sudbina dodelila Marina Čilića, prošlogodišnjeg šampiona.

Novak je gotovo idealno počeo ovosezonski US Open, ali je u poslednja dva meča pokvario generalni utisak – koji je bio vrlo dobar, i kojim je skinuo pritisak "loše igre" koja ga je pratila u Kanadi i Sinsinatiju. Ali se to breme ponovo vratilo...

Put do devetog uzastopnog polufinala US Opena nije bio toliko lak kako se to čini po rezultatima. Do polufinala Novak je eliminisao Souzu, Haider – Maurera i Sepija (po 3:0), a onda je Bautistu-Aguta i Felisijana Lopeza pobeđivao rezultatom 3:1. U oba meča problematičan je bio drugi set u kome Novak nije ličio na samog sebe.

Kada je u pitanju Hrvat, deveti teniser sveta, on je maksimalan bio u prva dva kola: savladao je kvalifikanta Pelju i Donskoja 3:0, a onda su došli teži mečevi. Prvo je dobio Kukuškina 3:2, pa Šardija 3:1, a onda je posle četiri sata tenisa savladao i Žoa-Vilfreda Congu – 3:2.

Ko je favorit u ovom meču? Bez ikakvog dvoumljenja to je ipak Novak Đoković. Jeste da je "trofej od prošle sezone" na strani Hrvata, ali je sve ostalo na strani Đokovića.

Istorija duela dva tenisera govori da Čilić nema mnogo čemu da se nada – u 13 duela koliko su dvojica tenisera odigrali u dosadašnjim karijerama Marin nije pobedio nijednom. Najskoriji okršaj imali su na Vimbldonu, kada je Novak u četvrtfinalu slavio ubedljivo 3:0 (6:4, 6:4, 6:4), a potom i osvojio titulu. Njih dvojica su imala i jedan meč na US Openu. Sastali su se 2008. godine, a i tada je Novak slavio, doduše u četiri seta.

Pobednika ovog meča čeka bolji iz švajcarskog okršaja Stena Vavrinke i Rodžera Federera.

UŽIVO IZ GEMA U GEM:

6:2 - SET I MEČ! 3:0!

Savršeni Novak bez po muke dobija današnji meč. Fantastičan tenis nasuprot indisponiranog Čilića.

5:2 - BREJK!

Još jedan gem do novog finala US Opena. Ponovo je Čilić izgubio gem bez osvojenog poena na svoj servis.

4:2 - Potvrđen je brejk, iako je Čilić ušao u gem poenom.

3:2 - BREJK!

Ipak je ono bio samo jednokratni bljesak Čilića, a ponovo je zablistao neverovatni Novak. Fenomenalni riterni i čisti vineri za novu prednost u trećem, nadamo se odlučujućem setu.

2:2 - BREJK!

Ali za Čilića! Odigrao je dobar gem Hrvat, mora se priznati, i posle prve izborene brejk lopte uspeo je odmah i da je osvoji, savršenim poenom. Čak mu je i Novak aplaudirao.

2:1 - Prvi dobar gem za Čilića, ovaj put je prekinuo niz od sedam osvojenih gemova za Novaka Đokovića... As, viner i dve Novakove greške tek da se malo ublaži.

2:0 - Novak "isprobava" i igru na mreži na ovom gotovo revijalnom meču. I tu je odličan.

1:0 - BREJK!

Ovo već postaje bolno... Potpuni krah Marina Čilića. Novak i ne stiže da dođe u poziciju da osvoji "viner" koliko Hrvat greši.

A tu su i Bredli Kuper i Šon Koneri.

------------------------------------------

6:1 - SET! 2:0!

Malo duže od prvog seta, pet minuta duže!

Ni sat vremena igre u Njujorku i Novak ima 2:0 u setovima. Novak melje potpuno indisponiranog Hrvata koji deluje potpuno nedostojan ovog polufinala...

5:1 - BREJK!

Koliko samo loše igra Čilić, potpuno je van meča... Ponovo je dvostrukom servis greškom završio gem. U Novakovu korist, koji sada servira za set.

4:1 - Vežu se gemovi kao na traci. Imao je Čilić 15:15, ali sa tri vezane greške - dve iz forhenda i jedna iz bekhenda, Novaku donose novi gem.

3:1 - BREJK!

Popravio je malo svoju igru Čilić u odnosu na prvi set, ali je to još uvek nedovoljno da se zaustavi Novak. Kakva igra do sada!

2:1 - Ponovo gem bez greške. Novak ekspresno završava gemove na svoj servis, Čilić ne može da pruži ni minimalan otpor. U dosadašnjem toku meča osvojio je ukupno tri poena na Novakov servis, što ni zbirno ne bi bilo dovoljno za brejk.

1:1 - Stiže do prvog gema u ovom meču Marin Čilić posle velike borbe. Imao je Novak tri brejk lopte, ali je uspeo da ih spasi Hrvat zahvaljujući as poenima i Novakovim greškama. Čilić ima katastrofalan drugi servis - osvojio je samo 3 od 19 poena.

1:0 - Čilić još nije pritisnuo dugme za "restart". Novak nastavlja po starom, bez izgubljenog poena za 1:0 u drugom setu.

-------------------------------------------

6:0 - KAKAV SET ZA ĐOKOVIĆA!

Novak je iskoristio treću set loptu u ovom meču i poveo 1:0 u setovima. Čilića je u dva navrata spasao servis, koji "ne radi" čitav set, ali je i to bilo nedovoljno za raspoloženog Novaka koji leti po terenu i bije iz forhenda!

Prvi set je trajao 25 minuta !?

5:0 - Ovo je previše lako... Za samo 18 minuta ovakav rezultat. Prosečno trajanje gemova - TRI minuta!? Može li "krompir" na startu polufinala?

4:0 - BREJK!

Sada koristi prvu brejk loptu u četvrtom gemu, ili bolje rečeno - Čilić je dozvoljava dvostrukom servis greškom. Novakov dvoručni bekhend i ritern za sada funkcionišu bez greške, dok Čiliću prvi servis ne funkcioniše, a to naš teniser maestralno koristi!

3:0 - Savršeno otvaranje meča. Nastavlja Čilić da šalje loptu u mrežu posle Novakovih servisa, za koje još uvek nema rešenje. Takođe, još nema nijedan direktan poen.

2:0 - BREJK!

Nije moglo bolje. Iskoristio je Novak loše servise Marina Čilića i iskoristio treću brejk loptu koja mu se ukazala. Viđen je i prelep poen kada je Marin pozvao Đokovića na mrežu, on je pokušao lob, a Hrvatov smeč je ostao na mreži. Vezao je Novak 40:0, pa je Čilić dobio priliku za popravni zahvaljujući Novakovim greškama, ali je ipak treću brejk loptu iskoristio Đoković.

1:0 - Odlično je počelo. Prvi je u ovom polufinalu servirao Novak, i sem jednog nekontrolisanog udarca, nije dozvolio Čiliću da napadne. Siguran gem za dobar početak.
----------------------------------------------------

- Šta je Goran Ivanišević rekao o meču Čiliću i Đokovića?

"Ako Marin negde ima šansu pobediti Novaka, onda je to u Njujorku. Ovo je njegov omiljeni teren i omiljena podloga. Mora biti agresivan i verovati u svoje udarce. Svi već vide finale Đoković - Federer, ali pričekajmo... Čak i sa 100 posto nisi siguran da imaš šansu protiv Đokovića. Novak je poput ajkule. Kad nanjuši krv, gotovo je. Poješće vas."

- Meč bi trebalo da počne oko 23.15.

- U Njujorku je sunčano i trenutna temperatura je 24 stepena Celzijusa.

- Novak se ovako pripremao za meč sa Čilićem!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC