• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peneta osvojila US Open, a onda ŠOK!

Autor mondo.rs

U meču u kom Italija nije mogla da izgubi, Flavija Peneta postala je najstarija teniserka u istoriji koja je osvojila PRVI gren slem u karijeri. Potom je saopštila šokantnu odluku.





U danu kada je postala najstarija teniserka koja je osvojila svoj PRVI gren slem trofej, sa 33 godine i 200 dana, Flavija Peneta je uzela mikrofon u ruke i sapštila:

Povlačim se iz tenisa!

Bukvalno, odmah na terenu "Artur Eša", posle emotivnog finala sa sunarodnicom, drugaricom, koleginicom iz FED kup reprezentacije, rivalkom, sparing partnerkom, Robertom Vinči, koja je i sama igrala prvo GS finale i koja bi, takođe, postala najstarija osvajačica prvog gren slema da je slučajno pobedila.

Kakva uvertira za ono što sledi sutra kada će se u finalu muškog singla sastati Novak Đoković i Rodžer Federer.



Ove večeri, Italija nije mogla da izgubi.

Istorija tenisa nije mogla da bude nepromenjena, bez obzira na ishod.

Završeno je pobedom starije od dve italijanske veteranke na terenu "Artur Eš" stadiona u Njujorku: (26) Flavija Peneta – Roberta Vinči 7:6, 6:2 u finalu US Opena.

I da je ishod bio drugačiji, rekord takođe Italijanke Frančeske Skjavone sa Rolan Garosa iz 2010. godine (29 godina, 346 dana) oborila bi Vinči, koja danas ima 32 godine i 207 dana.

Šta nam je ovo finale "Flašing Medouza" za 2015. godinu reklo? Da nikada nije kasno, naročito ne u sportu!


Peneta je prva stigla do brejka u finalu, povela 4:2, ali je Vinči uspela da se vrati i izjednači na 4:4, pre nego što je Flavija servirala za opstanak u setu pri vođstvu protivnika od 5:4. Kada je uspela, posle još dva napeta gema za 6:5 i 6:6, set je otišao u taj-brejk i presudila je jedna lopta!

Pri rezultatu 4:3, Peneta je napravila mini brejk, povela 5:3 i – prelomila meč.

Roberta nije se oporavila od gubitka taj-brejka do kraja susreta, bilo je 4:0 za stariju kada se mlađa upisala na semafor u drugom setu, i napravila brejk za 4:2, ali je tu i stala – 6:2 na kraju, uz podatak da je Peneta osvojila osam od poslednjih 10 poena na meču.

Peneta je zabeležila 28 direktno osvojenih poena i 22 neiznuđene greške, dok je Vinči upisala 21 "vinera" i 30 grešaka. Pobednici je pripalo 3,3 miliona dolara, poraženoj duplo manje.

Vinči je prethodne večeri napravila senzaciju turnira i posle gubitka prvog seta izbacila braniteljku titule i prvu na svetu, Serenu Vilijams.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC