• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka Čelendžer 2015: Zekić namučio Haneskua

Autor mondo.ba

Prvi finalista banjalučkog Čelendžera je rumunski teniser Viktor Hanesku, koji je nakon velike borbe u polufinalu eliminisao Srbina Miljana Zekića sa 2:1 u setovima 7:5, 6:7 (6:8), 6:4.

 Viktor Hanesku - Miljan Zekic 7:6, 6:7, 6:4 Izvor: MN PRESS

Viktor Hanesku prvi je finalista Banjaluka Čelendžera 2015.

Prvi međusobni duel Haneskua i Miljana Zekića pripao je iskusnom Rumunu, koji je nakon više od dva i po sata igre slavio 2:1, po setovima 7:5, 6:7 (6:8), 6:4.

Dva puta je Zekić tokom prvog seta imao 30:0 na servis protivnika, ali nije uspio da ga oduzme Rumunu.

A onda, iskusni Hanesku prvu brejk loptu pretvorio je u poen, čime je osvojio prvi set. Zekić je servirao pri rezultatu 6:5 za rumunskog tenisera, da bi Rumun dobrom reakcijom na mreži riješio set u svoju korist i poveo 1:0 nakon 48 minuta igre.

Daleko više uzbuđenja viđeno je u drugom setu. Zekić je na početku konačno stigao do brejka. Poveo je 2:1, a onda bez izgubljenog poena potvrdio ga i povisio na 3:1.

Do 5:4 oba tenisera su sačuvala svoj servis, da bi Hanesku tada krenuo na sve ili ništa i stigao do dvije brejk prilike na 15:40. Međutim, rumunski teniser nije uspio da iskoristi niti jednu. Zekić je napravio preokret, imao čak četiri set lopte u veoma dugom gemu, ali nije imao sreće da set privede kraju. Na kraju je Hanesku iskoristio sve promašaje srpskog tenisera i stigao do 5:5.

Hanesku je bez izgubljenog poena odservirao i poveo 6:5, da bi istom mjerom u narednom gemu uzvratio 27-godišnji Srbin i izborio taj-brejk.

Mnogo bolja igra Zekića u odlučujućem gemu. Vodio je 5:3 i imao priliku da relativno lako trijumfalno okonča taj-brejk, ali se Hanesku stalno vraćao. Ipak, tek šestu set loptu Zekić je uspio da realizuje i rezultatom 7:6 (8:6), nakon 66 minuta borbe, izjednači na 1:1.

Do sredine trećeg, preslikana situacija na terenu iz prva dva seta. Velika borba vođena je do petog gema, kada je Hanesku nakon brejka stigao do vođstva 3:2 i tu prednost sačuvao do kraja i slavio 6:4.

Hanesku će, dakle, igrati u finalu 14. izdanja Banjaluka Čelendžera i pokušati da ponovi uspjeh iz 2012. godine, kada je bio osvajač turnira u gradu na Vrbasu.

Protivnik u finalu biće mu bolji iz duela Dušan Lajović - Adrijan Ungur, koji je na programu od 14 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC