• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

6 komentara po kojima ćemo pamtiti Duška Koraća

Autor mondo.rs

U oproštaju od Duška Koraća jedna koleginica je napisala "Uvek drugačiji, pa kako se kome svidi". Mada je prenosio "manje sportove" njegovi komentari su se uvek prepričavali. Podsećamo vas na neke od njih, a vi nam napišite omiljeni.

"Bilo je 9:9 a sada je 13:9 i već je bronhi situacija, lakše se diše."

"Šanse da izgubimo ovaj set su kao Brus Vilis i Mission Impossible."

Sećate se ovoga?

Sportski novinar Duško Korać preminuo je 4. januara 2016. u Urgentnom centru Beograd i više nećemo slušati njegove emotivne prenose atletike, skijaških sportova, vaterpola i odbojke. Zbog nekih komentara su se, doduše, ljutili gledaoci, zbog nekih Duškovi poslodavci, a bilo je i sportista kojima nije bilo pravo ono što je izgovorio pa su čak i peticije pokretali.

Jedno mu niko ne može osporiti - bio je ljubitelj sporta i dobro ga je poznavao. Bio je i jedinstven u svom izlaganju, a i nije se libio da javno iznese svoj stav ne mareći da li se to nekome dopada ili ne.

Izdvojili smo šest nezaboravnih komentara Duška Koraća, a vi budite slobodni da nas ispod ove vesti podsetite na još neke koji su vama zanimljivi.

6. FUDBALERI TREBA DA PLATE TRAVU PO KOJOJ GAZE

"Mi još nemamo atletski stadion na otvorenom, a sanjamo o dvorani. To što rade naši atletičari su vrhunska ostvarenja. Da li Amela Terzić mora da se odrekne atletike da bi preživela? Kako smo se oprostili od Olivere Jevtić? Aman ljudi. Ajde neka sve ide na moju dušu..."

"Uhapsite me danas, ali to su činjenice" - rekao je Korać avgusta 2011. o preplaćenim domaćim fudbalerima.

...
Izvor: YouTube

5. IVANA, NEKA RIO BUDE TVOJ

Više puta je tokom atletskih prenosa skretao pažnju na neadekvatan tretman kako organizatora takmičenja, tako i realizatora prenosa prema skakačici Ivani Španović, aktuelnoj osvajačici zlatne medalje na Evropskom prvenstvu i bronze na šampionatu sveta. Avgusta 2015. poželeo joj je sreću na Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru. Nažalost, Duška tamo neće biti.

...
Izvor: YouTube

4. SMEJ SE, JUSO, I NEK TI JE SA SREĆOM

Posebno poštovanje gajio je prema sprinteru sa Jamajke Juseinu Boltu. I ovo je samo jedan od njegovih legendarnih prenosa Boltove trke.

...
Izvor: YouTube

3. VIZUELNI I ESTETSKI DOPRINOS ISINBAJEVE

Najuspešnija skakačica s motkom svih vremena, Ruskinja Elena Isinbajeva bila je velika Koraćeva miljenica i to su znali i oni koji ne prate atletiku. A ovo je jedan od Duškovih komentara.

...
Izvor: YouTube

2. NERVOZNI POŠTAR NEMA ŠTA DA TRAŽI

Ovo je verovatno najspektakularniji komentar Duška Koraća, a da se ne tiče srpskog sporta. Govori o Dariji Klišinoj. Saznajte kome ne treba fotošop i koga su skauti našli u Amazoniji. Ko se igra sa mišom, a ko je izašao iz špajza...

...
Izvor: YouTube

1. PRSA SU PRESUDNA

Zašto su prsa važna kod atletičarki.

...
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC