• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marej sjajan u finalu Vimbldona, treći grend slem!

Autor mondo.rs

Miloš Raonić nije uspeo da u svom prvom finalu grend slema doće i do trofeja, a Endi Marej je do svog trećeg u kolekciji, a drugog sa Vimbldona, došao iz 11. pokušaja. Dobar meč!

Endi Marej je igrao sjajan Vimbldon i zasluženo je osvojio trofej!

Britanski teniser je za svoj treći trofej na grend slem turnirima, a drugi na Vimbldonu, morao da savlada odličnog kanadskog tenisera Miloša Raonića, koji je još uvek neiskusan u ovako velikim mečevima, i uspeo je u tome u tri seta: 6:4, 7:6 i 7:6!

Marej nije dopustio da ga inspirisani momak iz Podgorice omete u osvajanju grend slem trofeja, pa je od početka meča nametnuo svoj ritam i nije dozvolio Raoniću da ga muči svojim ubojitim servisima. Sjajno se služio defanzivom i uspevao da neutrališe snažne udarce Kanađanina sa osnovne linije, a Marej je treću brejk šansu i iskoristio. Poveo je 4:3, a onda odigrao dva savršena gema na svoj servis i poveo 1:0.

Raonić je i u drugom setu imao problema na svoj servis, a Marej, uprkos tome što je imao četiri brejk šanse, nije uspeo da reši meč u "regularnom delu", pa je u taj-brejku morao do seta. Poveo je 6:1, ali je taj-brejk završen rezultatom 7:3 za njega.

Miloš je do prve brejk šanse došao tek sredinom trećeg seta, kada je imao 40:15 protiv Mareja, ali je Britanac uspeo da ih spase. Do kraja seta odigrali su vrlo sigurne gemove na svoj servis, pa je opet sve rešeno u taj-brejku.

Maestralno je, kao i čitav meč, odigrao Marej i poveo 5:0, a potom lagano dobio 7:2 odlučujući taj-brejk i po drugi put podigao trofej namenjen pobedniku Vimbldona.

Za veliko njegovo slavlje i slavlje publike!

Od 11 finala na grend slem turnirima Endi Marej je do sada osvojio "samo" tri.

Ovo mu je drugi trofej na Vimlbdonu, iz trećeg pokušaja (izgubio od Federera 2012. godine), a treba podsetiti da je na ovim terenima osvojio i Olimpijske igre. 

Osvojio je i jedan US Open, izgubio je i jedno finale ovog turnira, a jednom je neuspešan bio i na Rolan Garosu pošto je ove godine izgubio od Novaka Đokovića. Međutim najviše poraza ima na Australijan openu gde je gubio pet puta. Četiri puta od Novaka Đokovića i jednom od Federera.

S obzirom na to da je Novak Đoković ispao u ranoj fazi Vimlbdona, a da je bio šampion prošle godine, Marej će značajno i smanjiti zaostatak u odnosu na srpskog tenisera i ta razlika više neće biti preko osam hiljada poena.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC