• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Paklen" žreb za Novaka, Viktora, Jelenu i Anu!

Autor mondo.rs

Održan je žreb za teniski turnir na Olimpijskim igrama. Đoković odmah izvukao žestokog rivala. Još gore prošao je Troicki. Teške rivalke i za Anu i Jelenu.

Možda je veliki broj favorita odustao, ali naši teniseri imaju veoma težak žreb – od starta!

Svetski "Broj 1" i bronzani iz Pekinga 2008. godine sastaće se sa gren slem šampionom Huanom Martinom Del Potrom već u prvom kolu Olimpijskih igara u Riju, a kakva je to "koska" govori i sledeći podatak:

Pre četiri godine u Londonu, Srbin i Argentinac sastali su se u meču za bronzu i Đoković je bio poražen!

Novak i Del Potro su do sada odigrali 14 mečeva, a uspešniji je naš teniser sa 11 pobeda. Poslednji susret imali su još 2013. kada je Novak slavio na završnom Mastersu u Londonu u tri seta, ali je baš u tom gradu Argentinac našem teniseru naneo jedan od bolnijih poraza.

Godinu dana pre toga susreli su se na Olimpijskim igrama, a Argentinac je u meču za bronzu bio bolji u dva seta - 7:5, 6:4, nakon što ga je pre toga u polufinalu pobedio Endi Marej, kasnije osvajač zlatne medalje posle trijumfa nad Rodžerom Federerom u finalu.

Kako izgleda ostatak žreba po Novaka?

U drugom kolu bi mogao da igra sa Portugalcem Žoaom Souzom (36) koji je favorit protiv Robina Hasea, dok bi, ako takođe ne bude iznenađenja, njegov rival u trećem kolu trebalo da bude Amerikanac Džek Sok (25). U četvrtfinalu bi ga čekao Žo-Vilrfid Conga ili Roberto Bautista-Agut, dok je polufinale teško prognozirati.

U njegovoj polovini žreba nalazi se Rafael Nadal, treći nosilac na ovom turniru, ali je pitanje koliko će on zbog povrede, koja je uticala na to da u poslednjem trenutku donese odluku da nastupi na Igrama, moći da pruži u Riju. Osim Nadala, od boljih tenisera tu su i David Gofan, Pablo Kuevas i Žil Simon, kao i mladi Borna Ćorić.

Izvor: MN PRESS

Ni drugi naš predstavnik u muškom singlu, Viktor Troicki, nije prošao dobro. Naprotiv!

Već u prvom kolu sastaće se sa drugim teniserom sveta i drugim nosiocem na Igrama u Brazilu, Marejem, koji će nositi zastavu Velike Britanije na svečanom otvaranju.

Protivnik nije mogao biti teži po Viktora jer ne samo da se susreće sa čovekom koji "brani zlato" sa prethodnih Olimpijskih igara - nego je to i teniser koga do sada nije uspeo da pobedi. Meč u Riju će im biti osmi, srpski teniser je za sada bez pobede, a pamti se njihov meč sa Rolan Garosa iz 2011. godine kada je Viktor vodio 2:0 u setovima, ali je Marej uspeo da preokrene. 

U ženskom singlu – srpski i španski duelu. Nisu sreće imale ni Jelena Janković, ni Ana Ivanović. Jelena će se sastati sa Garbine Muguruzom, a Ana sa Karlom Suarez Navaro.

Popularna "Džej-Džej" igraće sa aktuelnom osvajačicom Rolan Garosa i finalistiknjom Vimbldona od prošle sezone, četvrtom teniserkom sveta, koja je sa 22 godine već tri puta uzastopno pobedila srpsku veteranku. Jelena je dobila prvi meč sa Muguruzom, 2013. godine i od tada ima skor 0:6 u setovima sa Španjolkom.

Ana, protiv trenutno 12. teniserke sveta, ima skor 2:1, zahvaljujući pobedama iz 2012. (predaja Suarez Navaro) i 2014. godine, dok je njihov poslednji duel pripao Španjolki, a bilo je to prošle godine na šljaci u Madridu 7:5, 1:6, 6:4.

Ipak, kada je trenutna forma u pitanju, 28-godišnja teniserka iz Las Palmasa je u prednosti jer ima 28 pobeda u 2016. godini, a Beograđanka samo 15. Obe imaju po 13 poraza ove sezone.

Paklen žreb za srpske tenisere koji će svoje mečeve prvog kola igrati u subotu u popodnevnim i kasnim večernjim satima. Podsetite se i kompletne satnice nastupa srpskih sportista. Ovde!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC