• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Koliko nam je BiH dala, dobro je i ovo"

Autor mondo.ba

Atletičari Hamza Alić, Kemal Mešić i Mesud Pezer nisu uspjeli da se plasiraju u finale bacanja kugle u Rio de Žaneiru i njihovim nastupom su okončane Olimpijske igre za Bosnu i Hercegovinu.

Najbolji rezultat ostvario je najmlađi od trojice naših predstavnika, Mesud Pezer, koji je zabilježio 24.mjesto sa hicem od 19.55 metara u trećoj seriji što je daleko lošije od njegovog ličnog rekorda (20.58).

Ipak, treba uzeti u obzir da je u Riju zaradio i povredu zbog koje nije mogao osam dana da trenira.

„Nisam bacao zbog povrede osam dana, ali to me nije spriječilo. Bio sam spreman ali se nisam osjećao dobro, noge su mi bile mnogo teške. Vjerovatno od stresa jer je riječ o velikom takmičenju odnosno mojim prvim Olimpijskim igrama. Dao sam sve od sebe u datom trenutku, ali mlad sam i nadam se i očekujem da ću osvojiti možda i medalju na narednim Igrama u Tokiju“, rekao je Pezer u Olimpijskom selu.

Osvrnuo se mladi olimpijac BiH i na negativne komentare po društvenim mrežama o nastupima bacača kugle BiH u Riju.

„Pozvao bih te ljude što pišu ružne komentare o meni i mojim kolegama da dođu na Olimpijske igre i vide šta je ovo...Isto tako, zahvalio bih se ljudima koji su nas podržavali i dalje podržavaju. Koliko nam je naša zemlja dala, dobro je i ovo što smo ostvarili. Dali smo sve od sebe i daćemo sve od sebe i u budućim takmičenjima jer volimo svoju domovinu“, razočaran je Pezer.

Najiskusniji bh. olimpijac Hamza Alić je zauzeo dva stepenika niže sa hicem od 19.48 i nije krio razočaranje što nije uspio da osigura nastup u finalu, koje mu nedostaje u lijepoj atletskoj karijeri.

„Iskreno, nisam zadovoljan...Očekivao sam mnogo bolje i plasman u finale. Dobro sam se osjećao i s jednim dobrim hicem to se moglo i ostvariti. Ono za čime žalim je taj treći pokušaj gdje sam imao daljinu preko 20 metara, ali sa malim prestupom“, izjavio je Alić.

Treći predstavnik BiH Kemal Mešić bacio je kuglu za njega skromnih 18.84 metra i zauzeo 30. mjesto. Očigledno, nije bio njegov dan, ali glavu gore, biće još mnogo prilika da popravi svoj najbolji rezultat od 20.74.

„Čestitamo našim sportistima na nastupu i dostojnom predstavljanju Bosne i Hercegovine te im želimo mnogo sreće u narednim takmičenjima“, saopštio je Olimpijski komitet BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC