• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal i Čilić u Novakovom "kosturu" na US Openu

Autor mondo.rs

Novak Đoković će početi US Open mečom protiv Poljaka Jiržija Janovica, a u drugom kolu ga čeka Veseli. U njegovom delu žreba i Troicki, ali i Čilić (četvrtfinale) i Nadal (polufinale). Ana Ivanović u 3. kolu protiv Serene (ako dobaci).



Novak Đoković kreće u pohod na novi grend slem turnir ove godine, ujedno i poslednji - US Open.

Žrebom je određeno da mu protivnik u 1. kolu bude Poljak Jirži Janovic, a u drugom Čeh Jirži Veseli. Prema projekciji tog dela "kostura", ako sve bude kako treba, Đoković bi u četvrtfinalu mogao na Hrvata Marina Čilića, a u polufinalu na finalistu Vimbldona Miloša Raonića ili Rafaela Nadala, polufinalistu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Nadal ne bi trebalo da ima većih problema do četvrtfinala (Istomin, Sepi, Ramos... a u četvrtfinalu protivnik bi mogao da mu bude ili Monfis ili Miloš Raonić).

Viktor Troicki je takođe u delu žreba u kojem je Đoković. Prvi protivnik biće mu Rumun Radu Albot.

Janko Tipsarević će u 1. kolu na Amerikanca Sema Kverija koji je zaustavio Đokovića na ovogodišnjem Vimbldonu, u 3. kolu. Rival Dušana Lajovića je Benoa Per.

Endi Marej, olimpijski šampion, u 1. kolu US Opena igraće protiv Lukasa Rosola, a u njegovom delu žreba je Sten Vavrinka. Drugi reket sveta bi u projektovanom četvrtfinalu mogao da se sastane sa Keijem Nišikorijem.

Marej bi u polufinalu mogao da igra sa Huanom Martinom del Potrom, sa kojim je ukrstio rekete u finalu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru i pobedio. Na početku turnira videćemo i argentinski duel - olimpijski vicešampion Huan Martin del Potro susrešće se sa zemljakom Dijegom Švarcmanom.

Što se tiče teniserki, Jelena Janković će u 1. kolu za protivnicu imati 27-godišnju Kolumbijku Marijanu Duke Marinjo, dok će Ana Ivanović za prvu prepreku imati Čehinju Denisu Alertovu )90. na WTA listi).

Ako prođe do trećeg kola Ana Ivanović-Švajnštajger će u trećem kolu na Serenu Vilijams.

U glavnom žrebu US Opena je i Aleksandra Krunić, koja se u njega plasirala kroz kvalifikacije. Ona je u poslednjem kolu kvalifikacija pobedila Bugarku Elicu Kostovu u dva seta. Krunić je do pobede od 6:1 i 7:6 (2) protiv Kostove došla posle sat i 39 minuta igre.

US Open počinje u ponedeljak. Ukupni nagradni fond je za nagradni fond od 21,8 miliona dolara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC