• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković "štucnuo", pa razbio Janovica

Autor mondo.rs

Imao je Novak Đoković probleme u drugom setu, a on ga je koštao maksimalne pobjede na početku US Opena protiv Jiržija Janovica.

Novak Đoković plasirao se u drugo kolo US Opena pošto je u večernjem terminu, na stadionu "Artur Eš", pobijedio Jiržija Janovica 3:1 (6:3, 5:7, 6:2, 6:2).

Igra najboljeg tenisera svijeta u ponedjeljak uveče nije bila na najvišem nivo, barem ne u drugom setu, koji je pripao poljskom teniseru, na vrhuncu karijere 14, sada tek 247. na ATP listi.

Đoković je napravio mnogo grešaka, a evidentan je bio i bol u desnoj ruci, koji se posebno primjećivao kod servisa.

Iako je Đoković u tom dijelu igre uspio da anulira brejk Janovica, ovaj je odigrao odlično do kraja seta i stigao do izjednačenja.

U trećem i četvrtom setu Novak je igru podigao na znatno viši nivo i svaka neizvjesnost je brzo nestala. Poslije dva sata i 39 minuta prvi meč Đokovića poslije Olimpijskih igara je bio završen.

"Sjajno je vratiti se ovdje na stadion", rekao je Đoković poslije meča.

"Bilo je teško da poslije Fila Kolinsa mi napravimo sličan šou", nastavio je Srbin u svom stilu, aludirajući na koncert poznatog pjevača koji je prethodio meču (početak meča je zbog koncerta kasnio sat i po).

"Izvinite, ali morao sam. Obećao sam sebi da ću zapjevati", izazvao je ovacije navijača na stadionu "Artur Eš", za koji je Nole rekao da je "svjetlost u mračnom tunelu".

Đoković se trudio da ne priča mnogo o povredi zgloba.

"Nikada nije lako igrati na vrhunskom nivou tokom čitave godine. Naiđe period kada se ne osjećate dobro. Idem dan po dan i uspio sam da prebrodim ovaj", odgovorio je, a onda je neko nešto dobacio sa tribina.

"Ti ćeš da budeš moj mentor za sljedeći meč. Daješ mi dosta ohrabrujućih riječi tokom meča. Čuo sam te. Hvala ti", uzvratio je Nole navijaču i za kraj nahvalio nekadašnjeg Janovica, koji ga je, ipak, namučio u prvom kolu.

Naredni rival srpskog tenisera biće Jirži Veseli iz Češke, koji ga je proljetos iznenadio na startu Mastersa u Monte Karlu. Njemu je bilo potrebno skoro četiri sata da pobijedi Indijca Saketa Minenija, nakon što je izgubio drugi i treći set - 3:2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC