• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak čeka Veselog: Zaslužuje poštovanje

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta u drugoj rundi US Opena igraće protiv Čeha koji ga je senzacionalno eliminisao na startu mastersa u Monte Karlu u aprilu. "Drugačija je podloga... Videćemo", poručio je Đoković

Novak Đoković uspešno je prebrodio prvo kolo na US Openu, gde brani prošle godine osvojenu titulu.

Savladao je Jeržija Janovica u četiri seta - 6:3, 5:7, 6:2, 6:2.

Najbolji teniser sveta priznao je da nije odigrao na najvišem nivou i da još uvek ima problema sa ručnim zglobom, koji mu je zadavao muke i tokom Olimpijskih igara.

Đoković je na prvom duelu u Njujorku zatražio i medicinski tajm-aut. Ipak, objasnio je da situacija nije alarmantna.

"To je bilo samo preventivno. Sve je u redu", rekao je srpski teniser posle pobede.

Novak će u drugoj rundi imati novi izazov, jer će igrati protiv Jiržija Veselog, možda i jedinog aktivnog igrača sa kojim ima negativan skor.

Veseli je napravio veliko iznenađenje na mastersu u Monte Karlu u aprilu, kada je eliminisao Đokovića u drugom kolu i zadao mu prvi poraz na startu nekog turnira još od 2013. godine.

Jirži Veseli je pobedom u drugom kolu mastersa u Monte Karla, na kojem je Novak Đoković branio titulu, postao prvi igrač van top 50 koji je zadao poraz najboljem igraču sveta još od 2007. godine.

Veseli, koji je trenutno 49. na ATP listi, a tada je bio 55. na svetu, pobedio je Đokovića u njihovom prvom međusobnom odmeravanju snaga, rezultatom 6:4, 2:6, 6:4.

Čeh je, za razliku od tog meča, na startu takmičenja na US Openu, mnogo teže savladao prvu prepreku. Njemu je bilo potrebno skoro četiri sata da pobedi Indijca Saketa Minenija - 7:6, 4:6, 2:6, 6:2, 7:5.

"U pitanju je druga podloga, drugačije okolnosti", rekao je Đoković o jedinom duelu sa Veselim.

Uprkos svemu priznaje da je Čeh ozbiljan protivnik.

"Ipak, Veseli zaslužuje poštovanje. U pitanju je teniser koji pokušava da se probije. Napravio je ime i u poslednjih nekoliko godina igra dobro. Ima dobru igru, snažan servis, odličan forhend i sjajno se kreće za svoju visinu... Videćemo", poručio je prvi reket sveta pred duel sa 198 centimetara visokim Čehom, koji bi trebalo da bude odigran u sredu popodne po srednjeevropskom vremenu.

Novak Đoković je dva puta u Njujorku osvajao trofej, prošle godine i 2011, šest puta je igrao finale, a ovo mu je 13. učešće na US Openu. Na drugoj strani šest godina mlađi Veseli četvrti put se takmiči u Njujorku, a najbolji rezultat ostvario je prošle godine, kada je dogurao do trećeg kola, a zatim predao meč Džonu Izneru u trećem setu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC