• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Sjajni Džumhur u drugom kolu!

Autor mondo.ba

Najbolji bh. teniser u prvom kolu US Opena savladao Bernarda Tomića iz Australije 6:4, 6:3, 4:6, 7:6, 19. igrača svijeta i plasirao se u drugu rundu posljednjeg Gren slema, gdje će mu rival biti Ukrajinac Ilja Marčenko.

Damir Džumhur plasirao se u drugo kolo US Opena sjajnom pobjedom protiv Bernarda Tomića 6:4, 6:3, 4:6, 7:6.

Iako Sarajlija nije imao sreće na žrijebu US Opena, pa je kao i prošle godine u prvom kolu za rivala imao tenisera iz Australije, sjajnom igrom izborio je plasman u narednu rundu posljednjeg Gren Slema

2015

Australijanac hrvatskog porijekla prošle godine na posljednjem Gren slemu sezone slavio je 3:1 u setovima, iako je Sarajlija dobio prvi set. Tada je bilo 7:5, 6:7, 4:6, 3:6. Pet mjeseci stariji Tomić uoči US Opena zauzimao je 19. mjesto na ATP listi, dok je prvi reket BiH bio na 72. poziciji.

Početak meča donio je izjednačenu borbu, a onda je u šestom gemu Džumhur napravio brejk i sačuvao ga do kraja (6:4).

Još bolje je otvorio drugi set, napravio dva brejka za vođstvo 3:0, nakon čega je i Tomić uzvratio oduzimanjem servisa. Ipak, Džumhur je smogao snage da sačuva prednost i povede 2:0 (6:3).

Australijanac je uzvratio u trećem setu. Viđeno je mnogo preokreta. Tomić je vodio 2:0, Džumhur preokrenuo na 2:3, ali više nije bilo snage, pa je Tomić nakon 6:4 smanjio na 2:1.

Velika borba i niz preokreta viđeni su i u četvrtom setu. Nakon uvodnog brejka Tomića činilo se da će stići do izjednačenja u setovima, ali je Džumhur sjajnom igrom sustizao zaostatak i izborio taj-brejk. Odigrao ga je perfektno, bez izgubljenog poena i sasvim zasluženo plasirao se u drugo kolo.

U drugom kolu Džumhur će igrati protiv Ilje Marčenka iz Ukrajine, koji je na startu, u meču koji je trajao skoro četiri časa, bio bolji od Hrvata Ivana Dodiga 6:3, 6:4, 6:7, 7:5 

Ukoliko eliminiše i Ukrajinca, Sarajlija će u trećem kolu igrati protiv boljeg iz duela Nik Kirgijos (Australija) - Orasio Sebaljos (Argentina).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC