• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Janko otvara uzbudljiv dan

Autor mondo.rs

Četvrtog dana Otvorenog prvenstva SAD, Srbija će imati tri predstavnika u singlu i jednog u dublu.

Srpski teniseri i teniserke u singlu ostvarili su četiri pobede i tri poraza u prvom kolu singla, što znači da je takmičenje nastavilo više od polovine njih. U odnosu na neke ranije grend slem turnire - dobar rezultat!

Novak Đoković u sredu je bez borbe prošao Čeha Jiržija Veselog i plasirao se u treću rundu, a njegovim stopama u četvrtak će pokušati da krenu Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Jelena Janković.

Janko je posle dve godine obeležene zdravstvenim problemima ponovo u drugom kolu grend slem turnira, u kome će imati rivala "po meri" - Španca Pabla Karenja Bustu.

Njihov prvi međusobni susret zakazan je za 17 časova po centralnoevropskom vremenu, na terenu broj 4. Karenjo Busta ima 25 godina i trenutno je 39. na ATP listi.

Viktor Troicki i Amerikanac Džered Donaldson igraće na terenu broj 13, nakon dva meča ženskog singla, što znači da bi prve poene mogli da odigraju oko 20 časova.

Devetnaestogodišnji Donaldson je tek 122. teniser sveta, ali je u prvom kolu skrenuo pažnju na sebe, pobedivši 12. nosioca, Belgijanca Davida Gofana (3:1). Amerikanac je do glavnog žreba stigao kroz tri runde kvalifikacija, a takvi protivnici su uvek opasni...

Troicki i Donaldson do sada se nisu sastajali.

Jelena Janković je jedina preostala srpska teniserka, nakon poraza Ane Ivanović i Aleksandre Krunić. S obzirom na to da nije među nosiocima, već od drugog kola mogla je da računa na okršaj sa nekom od igračica iz svetskog vrha i to će i dobiti.

Na stadionu Luj Armstrong, posle mečeva Nišikori - Kačanov i Radvanjska - Broudi, odmeriće snage sa Karlom Suarez Navaro (11) iz Španije. Sa njom ima pozitivan skor 5:3, ali uz napomenu da je izgubila jedini meč koji su odigrale u poslednje tri godine - 4:6, 2:6.

Jelena bi eventualnim trijumfom ostvarila najbolji rezultat na grend slem turnirima u 2016. godini, pošto je na Australijan openu i Vimbldonu ispala u drugom, a na Rolan Garosu u prvom kolu.

Što se tiče parova, Nenad Zimonjić počinje nastup u miksu, gde mu je partnerka Jung Đan Čan iz Tajpeha. Sa druge strane mreže biće američka kombinacija Oudin - Kriger.

Srećno, naši!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC