• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trajalo je pola sata! Rus predao, Novak prošao

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta plasirao se u osminu finala za samo 31 minut borbe. Mihail Južni odustao je od borbe pri rezultatu 4:2 za Srbina.


Novak Đoković prošao je u osminu finala US Opena, a da u drugom i trećem kolu nije osetio napor!

Nakon što je savladao Poljaka Ježija Janoviča u uvodnoj rundi, u drugoj nije ni izlazio na teren zbog predaje Jiržija Veselog, a u trećem je igrao samo 31 minut!

Đoković je lepo "otvorio" meč protiv Mihaila Južnog i poveo 2:0, pa 4:1 u gemovima, kada je Rus zatražio medicinski tajm-aut zbog bola u butini. Posle masaže, veteran je pokušao da se vrati, da stegne zube, ali nije uspeo...

Posle samo još jednog odigranog gema, izazivač je prišao šampionu i priznao mu da ne može, čime je Đoković automatski obezbedio plasman u 4. kolo (osminu finala), u kojem će igrati protiv pobednika duela Džon Izner (SAD) - Kajl Edmund (Velika Britanija).

U pogledu uštede energije - ovo je dobra stvar, ali je razočaranje na Novakovom licu pokazalo njegovu očekivanu reakciju, jer je potpuno jasno da su mu potrebni izazovi i jaki dueli dok US open odmiče i dok se kvalitet protivnika koncentriše.

Podsetimo, Đoković brani titulu na njujorškom grend slemu.

Ovako je izgledao kratki, tekstualni prenos:

PRVI I JEDINI SET

4:2 PREKID MEČA! Južni je prišao mreži i priznao Đokoviću da nije u stanju da se bori. Đoković se za samo 31 minut plasirao u osminu finala US Opena.


- Meč je nastavljen posle pauze od desetak minuta.

4:1 i prekid Rus je stigao do prvog gema, Đoković je sačuvao mir, ali je trenutno najveća pažnja usmerena na dešavanje van terena, jer je Južni zatražio lekarski tajm-aut, zbog bola u nozi.



2:0 Odličan početak! Sjajan servis-gem, a potom i instant brejk!

Srbin je veoma sigurno i bez trzavica poveo 1:0, a zatim je iskoristio prednost i posle propuštene brejk lopte sačuvao mir, izborio još jednu i duplirao prednost.

NAJAVA MEČA:

Novak Đoković ponovo je na njujorškom terenu, u borbi za plasman u 4. kolo Otvorenog prvenstva SAD.

Prvi teniser sveta je, podsetimo, savladao u prvom kolu Poljaka Ježija Janoviča, a u drugom prošao bez borbe jer je Čeh Jirži Veseli unapred odustao.

Na trećoj stepenici, Novaka čeka meč prtiv ruskog veterana Mihaila Južnog (34), koji je u prva dva kola igrao zaista sjajno i izgubio samo 13 gemova.

Biće to njihov deseti međusobni meč. Dosadašnji skor je 6:3 za srpskog tenisera, koji je pet trijumfa ostvario u poslednjih šest duela. Poslednji put igrali su pre tri godine, baš na US Openu, ali u četvrtfinalu, u kojem je Đoković slavio posle četiri seta.

Đoković je odavno apsolutni vladar planete, dok je Rus 61. igrač sveta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC