• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Štela" na US Openu?

Autor mondo.rs

Reakcije kladionica na meč 1. kola ovogodišnjeg US Opena bile su povod da se pokrene istraga. Evo o čemu se radi.

Organizacija pod imenom TIU (Tennis Integrity Unit), oformljena sa ciljem da štiti integritet ove igre i prati moguće nameštaljke, angažovana je posle jednog meča na tekućem US Openu.

Ova organizacija pokrenula je istragu posle duela 1. kola ženskog singla u kojem je Timea Bačinski iz Švajcarske pobedila Ruskinju Vitaliju Djatčenko rezultatom 6:1, 6.1.

"Kladionice su u jednom trenutku prekinule da primaju uplate na ovaj meč što je bio znak za uzbunu i sumnju da je meč namešten. Organizacija za integritet tenisa pokrenula je istragu nakon što su uočene sumnjive opklade na ovaj meč. Uzbunu je digla ruska kladionica Fonbet, a ubrzo je reogavala i Bet365. Ove kladionice su upozorile da je uplaćena velika svota novca na opciju da jedna teniserka osvoji samo dva gema u toku celog meča, što se upravo i dogodilo", piše RTS.

"Kao i u svim slučajevima TIU (Tennis Integrity Unit) će doneti odluku i preuzeti adekvatne korake na osnovu dostavljenih informacija u vezi sa mečom prvog kola između Vitalije Djatčenko i Timee Bačinski, koji je odigran 30. avgusta", navodi se u saopštenju TIU.

Kris Vidmajer, potparol Teniske asocijacije SAD izjavio je da du organizatori turnira upoznati sa dešavanjima i dodao da se nada da će TIU ispitati i rešiti slučaj, navodi portal RTS i dodaje:

"Ova organizacija je naglasila da to što će meč biti proveren, ne znači i da je namešten, jer na veće uplate na neku igru mogu da utiču razni faktori, kao što su 'loše određene kvote, dobro informisani kladioničari, forma igrača, zdravstveno stanje...'"

Vitalija Djatčenko je izjavila da zaista nema pojma o čemu se radi.

"Ne znam šta da kažem, zaista. Igram svoj tenis, kao i uvek, a možda ljudi samo znaju da nisam u najboljoj formi", rekla je Djatčenko nakon što je saznala da se istražuje njen meč.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC