• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj za Serenu!

Autor mondo.rs

Serena Vilijams trebalo je ove nedelje da se prestigne Štefi Graf po broju gren slem titula, ali će morati da sačeka 2017.

Kraj za Serenu!

Češka teniserka Karolina Pliškova plasirala se u finale Otvorenog prvenstva SAD, pošto je u noći između četvrtka i petka pobedila najbolje rangiranu teniserku sveta Amerikanku Serenu Vilijams u dva seta 6:2, 7:6 (5).

Pliškova će se u finalu US Opena sastati s Nemicom Anđelikom Kerber koja u polufinalu, takođe u noći između četvrtka i petka, pobedila Dankinju Karolinu Voznjacki u dva seta 6:4, 6:3.

Kerberova je plasmanom u finale, ali i eliminacijom Amerikanke u polufinalu obezbedila da se od ponedeljka, na novoj WTA rang listi nađe na prvom mestu.

Pliškova je protiv Vilijamsove odigrala izuzetno kvalitetan meč i došla do najveće pobede u dosadašnjoj karijeri. Čehinja je u prvom setu u potpunosti nadigrala Amerikanku, pa je s dva brejka i 28 minuta igre u tom periodu povela 1:0 u setovima.

Finale US Upena igraće se u subotu od 22.00.

Drugi set doneo je mnogo više uzbuđenja, Čehinja je prva napravila brejk i povela 3:2, ali je Amerikanka već u narednom gemu uspela da uzvrati istom merom. Obe teniserke do kraja tog perioda igre bile su sigurne na svoj servis, pa je drugi set okončan posle taj-brejka.

Čehinja je dobro počela taj-brejk, povela 3:0, ali je Vilijamsova stigla do preokreta (4:3), pa se u tom trenutku činilo da će Amerikanka dobiti odlučujući gem, ipak najbolja teniserka sveta je napravila duplu grešku.

Pliškova je potom odigrala kvalitetan poen na svoj servis i došla do meč lopte koju je odmah iskoristila novom duplom greškom Amerikanke, koja je ostala sa 22 gren slem titule u karijeri, koliko ima i legendarna Štefi Graf.

U duelu između Kerber i Voznjacki, koji je sudila srpska Marijana Veljović, Nemica je bila na znatno višem nivou. Kerber je u prvom setu napravila jedan brejk više od Dankinje, pa je posle 46 minuta igre u tom periodu vodila 1:0 u setovima.

Slična situacija viđena je i u drugom setu, samo je ovaj put Kerberova bila još bolja, pa je s tri brejka "slomila" otpor rivalke i izborila plasman u finale US Opena.

A, DUBLOVI?

Betani Matek-Sends i Lucje Šafaržova plasirale su se u finale teniskog Otvorenog prvenstva SAD u dublu, pošto su pobedile Ekaterinu Makarovu i Elenu Vesninu u dva seta 6:2, 7:6(4).

Amerikanka Matek-Sends i Čehinja Šafaržova, koje su 12. nositeljke, bile su sigurne u prvom setu, u kome su iskoristile prvu šansu i napravile brejk protiv petih nositeljki.

One su onda u osmom gemu još jednom oduzele Ruskinjama servis i dobile prvi deo igre 6:2.

Vesnina i Makarova počele su drugi set brejkom, ali su Matek-Sends i Šafaržova odmah uzvratile za 1:1. Oba para čuvala su svoj servis do kraja, tako da je meč otišao u taj-brejk.

Makarova i Vesnina su počele mini-brejkom taj deo igre, ali su im rivalke odmah uzvratile, a onda i ponovile to i povele 4:3, pa 5:3, ali su Ruskinje uspele da spasu dve meč lopte, da bi Matek-Sends i Šafaržova još jednim brejkom došle do finala.

Šafaržova i Matek-Sends osvojile su već dva grend slema, ali oba prošle godine, kada su došle i do polufinala US Opena.

One će se za trofej boriti sa pobednicama duela prvih nositeljki Karolin Garsije i Kristine Mladenović iz Francuske, protiv šestih nositeljki Martine Hingis i Koko Vandevej.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC