• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WADA najavila "pad" sajta i "curenje" podataka!

Autor mondo.rs

"Pod napadima smo hakera svakog dana tokom skoro tri nedelje. Ovo se događa sve vreme i veoma je uznemirujuće", rekao je nedavno prvi čovek WADA.

Svesni da im je sajt u opasnosti, čelnici Svetske anti-doping agencije (WADA) još tokom Olimpijskih igara u Riju objavili su da su im poverljivi podaci pod stalnom "paljbom" hakera.

Direktor ove organizacije Olivije Nilji rekao je nedavno da je sajt WADA pod stalnim napadima hakera tokom pune tri nedelje i da većina napada dolazi s teritorije Rusije.

Kao što je poznato, WADA je istražujući sistemski doping ruskih sportista zabranila velikom broju takmičara iz te zemlje da se pojavi na Olimpijskim igrama u Riju, a suspenziju je dobio i kompletan paraolimpijski tim Rusije.

Švajcarac Nilji, koji je preuzeo lidersku poziciju u WADA od Dejvida Haumana ranije ove godine, priznao je u jednom intervjuu za norvešku televiziju NRK da su podaci sa sajta u opasnosti, ali i da su pojedini čelnici WADA dobijali ozbiljne pretnje.

"Pod napadima smo hakera svakog dana tokom skoro tri nedelje. Ovo se događa sve vreme i veoma je uznemirujuće", rekao je Nilji i dodao:

"Imamo ozbiljne sumnje da napadi dolaze iz Rusije".

Nepunih mesec dana po završetku Igara u Riju, ruski hakeri objavili su podatke za koje tvrde da su iz baze podatak na WADA sajtu, u kojima se upućuje na to da su kod sestara Serena i Venus Vilijams, kao i američke gimnastičke senzacije Simon Bajls, svojevremeno pronađene nedozvoljene supstance.

Ruski hakeri, s obzirom na to kada je ustanovljen doping, tvrde da su ovi slučajevi zataškani.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC