• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Damir ljut na sudije, ali i novinare (VIDEO)

Autor mondo.ba

Prvi reket BiH Damir Džumhur eliminisan je već na startu Australijan Opena. Ipak, više od poraza od Viktora Troickog bole ga sudijske odluke, ali i pisanja pojedinih portala.

Damir Džumhur nije uspio da se plasira u drugo kolo Australijan Opena. Bolji na startu prvog gren slema sezone bio je srpski teniser Viktor Troicki, koji je u triler meču slavio nakon pet setova 6:4, 6:4, 2:6, 2:6, 6:3.

Skoro tri časa bespoštedne borbe proteklu je u nadmudrivanju, a trijumf je na kraju ipak zabilježio Srbin. inače 29. teniser svijeta.

"Nažalost, Australijan Open za mene je završen u prvom kolu. Znao sam da će biti težak meč. Nije moglo biti neizvjesnije. Iako sam poveo u prvom setu i imao brejk prednosti, nisam igrao onoliko koliko je bilo potrebno da se dobije Viktor Troicki. Igrao sam dosta 'stisnuto' prva dva seta, a kada sam se vratio sa 0:3, osjetio sam da se sve popravlja. Odlično sam odigrao treći i četvrti set, što govori i rezultat. Imao sam potpunu kontrolu meča. Bio sam dominantan, ali prva dva seta oduzeli su mi mnogo snage jer za pet setova protiv igrača kakav je Viktor, treba mnogo više. U odlučujućem setu, kada je najviše trebalo, popustio sam, iako sam i tada odigrao dobro, po nekim i bolje od Viktora. Ali, nisam uspio da pobijedim", tužan je bio Džumhur nakon poraza u Melburnu.

Ipak, ono što ga više boli od neuspjeha su sudijske greške, ali i pisanje pojedinih portala.

"Bila je i ta sudijska odluka koja je mnogo uticala na dalji tok meča. Ali, žalosno je kako su to prenijeli pojedini portali, o tome kako sam ja taj koji non stop pravim probleme na terenu… tome se stvarno mora stati u kraj. Ljudi malo znaju o tenisu, a mnogo pričaju o meni i mojoj igri. Mislim da to nema nikakvog smisla. Treću godinu igram na glavnom turniru Australijan Opena i to je velika stvar. Igrao sam protiv igrača koji je u Top 30 na svijetu, došao do petog seta. Bilo je mnogo loših sudijskih odluka, i na moju i na Viktorovu štetu. Ipak, daleko ih je više bilo na moju stranu, s čim se složio i Viktor", poručio je najbolji bh. teniser.


Džm-kazneni-poenby mediabh

U petom, odlučujućem setu, sudija je donio diskutabilnu odluku, u korist Viktora Troickog, nakon čega su uslijedili burni protesti bh. tenisera. Naknadno je Džumhur zaradio i kazneni poen.

"Na 3:3 u petom setu došlo je do katastrofalne greške sudije i u tom trenutku nije bilo moguće kontrolisati se. Cijeli meč bio sam miran i bez prigovora na sudijske odluke, dobro sam sve podnosio iako je bilo očiglednih grešaka sudija. Jednostavno, na tu odluku morao sam da reagujem, zbog čega sam kažnjen. Protiv svih pravila ATP, 'penalty point' sam dobio dva poena nakon svih dešavanja. Razgovarao sam sa ljudima iz ATP-a, sudija će sigurno biti kažnjen jer je uradio ono što nije smio da uradi", istakao je Džumhur.

Po povratku u Sarajevo, najavio je pres konferenciju.

"Održaću konferenciju za medije kako bi se razjasnilo šta i kako Damir radi na terenu jer mislim da se mnogo borim, mnogo dajem, ne samo za sebe, nego i za BiH i mislim da bi takve stvari koje se pišu o meni napokon trebalo da prestanu", poručio je prvi reket BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC