• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klinjo, odlično si prošao

Autor mondo.rs

Mladi kanadski teniser Denis Šapovalov izbegao je najtežu kaznu zbog udaranja sudije lopticom

Kanadski teniser Denis Šapovalov sigurno će zauvek zapamtiti meč Dejvis kupa protiv Velike Britanije, na kojem je zaradio diskvalifikaciju, a njegov tim je poražen, nakon što sudiju snažno lopticom "napucao” u glavu.

Glavni sudija meča u Otavi Arno Gabas iznenada je nokautiran u trećem setu, kada je mladi Šapovalov ljut zbog izgubljenog servisa žestoko udario lopticu koja mu je ostala u ruci, a ona je pogodila Francuza u stolici.

Kanadski teniser, koji je odmah diskvalifikovan, a pobeda dosuđena njegovom rivalu Kajlu Edmundu, kažnjen je zbog incidenta sa 7.000 dolara.

On je izbegao najtežu novčanu kaznu od 12.000 dolara, budući da je ocenjeno da nije namerno gađao sudiju.

udarac
Izvor: YouTube

"Video sam da je igrač bio nervozan, ali nisam ni pomislio na to da bi mogao da me pogodi. I ranije sam dobijao neke udarce lopticama, ali  nikada nisam ovako nastradao. Napustio sam teren kao Roki Balboa posle meča. Imao sam sreće da mi oko nije pretrpelo ozbiljne posledice zbog jakog udarca", izjavio je sudija Arno Gabas.

"Prvo sam pomislio samo da li je sudija u redu, jer znam koliko opasno može biti kada vas loptica udari jako u lice”, rekao je 17-godišnji Šapovalov.

"Čim sa se okrenuo i video sudiju koji se savio, odmah sam zažalio zbog svog postupka. Za mene je to bio potpuni šok. Mislim da mi je trebalo 10 minuta da dođem sebi. Na putu do klupe nekoliko puta sam pitao samo da li je sudija dobro”, izjavio je za BBC mladi kanadski teniser.

Francuski sudija je odmah prevezen u bolnicu, budući da je na oku imao veliku masnicu, ali, na sreću, pregledi u Kanadi potvrdili su da nije došlo do bilo kakve povrede rožnjače, ni mrežnjače. Ipak, on će u po povratku u Francusku odraditi detaljnije preglede.

"Nekoliko puta sam dobio udarac u oko ili u blizini, i znam koliko to može da bude opasno.Veoma sam srećan da sudija Gabas nije pretrpeo ozbiljniju povredu, jer da jeste, mislim da sebi to nikada ne bih mogao da oprostim. I ovako će mi ubuduće biti teško da prođem pored njega. Mislim da sam naučio veliku lekciju”, izjavio je 251. igrač sa ATP liste, koji se odmah izvinio sudiji kojeg je udario.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC