• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džumhur: Odigrao sam meč bez imalo straha

Autor Anadolija

Bh. teniser Damir Džumhur je nakon pobjede u drugom singl meču 2. kola Prve grupe Evro-afričke zone, u susretu BiH i Holandije, protiv Tiema de Bekera sa 3:0 u setovima, istakao da je njegov današnji protivnik dobro igrao.

Bh. teniser Damir Džumhur je nakon pobjede u drugom singl meču 2. kola Prve grupe Evro-afričke zone, u susretu BiH i Holandije, protiv Tiema de Bakera sa 3:0 u setovima, istakao da je njegov protivnik dobro igrao.

"Sigurno da 6:2, 6:2, 6:2 rezultatski izgleda lagano, ali nije tako. Izvukao sam nekoliko brejk lopti i uspio sam da uzmem brejk. De Beker dobro servira i iako to nije na nivou, dobro je igrao. Po prvi put sam odigrao za reprezentaciju meč bez imalo straha i pritiska. Bio sam od početka do kraja koncentrisan. U svakom polju sam osim serve bolje igrao od De Bekera. Srećan sam što sam uspio u kratkom vremenskom roku da završim ovaj meč“, rekao je Džumhur.

Istakao je da ga u subotu čeka dosta teži meč od današnjeg.

"Sutra će biti težak meč. Robin Haase igra različitu igru, odlično je igrao danas i nadam se da sutra neće tako igrati. Bitno je da Tomo i Mirza odrade svoj dio posla na servisu. Znamo da je Rojer jedan od najboljih dubl igrača i trebamo razvući svoju igru. Igrali smo dobro protiv Poljske, Mirza i Tomo to mogu i približiti nas ovom rezultatu. Možemo u Dejvis Kupu odigrati dobro, pogotovo što je Dejvis Kup drugačiji nego drugi turniri“, kazao je Džumhur.

Bh. teniser Tomislav Brkić je istakao kako vjeruje da BiH i u subotu može odigrati dobar meč.

"Ušli smo u drugi dan sa 1:1 što smo priželjkivali. Trebamo dati 100 posto, dati sve što možemo, držati servu i mislim da tu možemo tražiti nešto, serva nam je nekako izvukla pobjedu prošli put. Nadam se da možemo odigrati dobar meč sutra", kazao je Brkić.

Rekao je da je Damir u odličnoj formi.

"Mislim da će se Hase i Rojer igrati sutra i iako su u dobroj formi, pogotovo Hase, nadam se da će se i Mirza oporaviti za sutra. Idemo dan po dan. Nakon dubla ćemo znati šta dalje. Damir je u jako dobroj formi i bilo bi jako dobro da uđemo sa 2:1 u nedjelju. I da ne bude to, šanse su nam idalje dobre, Damir je igrao protiv Haasea i tu su šanse 50:50, kao i Mirzi protiv De Bekera“, rekao je Brkić.

Bh. teniser Damir Džumhur je u drugom singl meču 2. kola Prve grupe Evro-afričke zone, u susretu BiH i Holandije, slavio protiv Tiema de Bekera sa 3:0 u setovima.

Džumhur je odlično odigrao prvi set u kojem je bio bolji sa 6:2. Bh. teniser je i u drugom i trećem setu slavio sa identičnim rezultatom.

Podsjetimo, Robin Haase je pobijedio Mirzu Bašića s 3:1 (6:4, 6:2, 5:7, 6:3) u setovima u prvom meču Dejvis Kup susreta 2. kola Prve grupe Evro-afričke zone između BiH i Holandije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC