• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aleks poslije senzacije: Hrabro kad je bilo važno

Autor mondo.rs

Aleksandra Krunić priznala da je uspjela da eliminiše sedmu igračice svijeta sa US Opena jer ju je rivalka natjerala da igra do "krajnjih granica"

Aleksandra Krunić napravila je najveće iznenađenje u prvog dana US Opena eliminacijom sedme igračice svijeta Džoane Konte.

Srpska teniserka slavila je rezultatom 4:6, 6:3, 6:4 i zablistala u punom sjaju poslije 2014, kada je stigla do četvrte runde, što je njen najbolji rezultat na grend slemovima u karijeri.

Aleksandra je izjavila da je postigla odličan rezultat, jer je pobijedila igračicu iz prvih 10 na svijetu, koja u posljednje vrijeme igra nevjerovatno dobro.

"Osjećam se nevjerovatno poslije pobjede nad sedmom teniserkom svijeta. Ona je sjajna igračica i znala sam da od prvog trenutka moram da odigram najbolje. Ona je brza, spretna, jaka... Svi mi možemo da udaramo forhend i bekhend, ali sam ja to morala da ukombinujem dobro protiv Konte. Protiv nje je teško igrati, jer ne daje 'lake' poene. Nisam među najboljim serverima, a nisam ni najveći radnik na terenu, tako da sam bila dovoljno hrabra da napravim neke važne vinere u pravom trenutku. Mislim da je natjerala da odigram do krajnjih granica", rekla je Aleksandra Krunić poslije velikog trijumfa.

I Konta je čestitala na sjajnom meču srpskoj teniserki, koja je 71 mjesto slabije rangirana na WTA listi od nje.

"Igrala je mnogo bolje od mene, bila je konstantna tokom meča. Uspjela je tokom borbe da podigne nivo igre, dok sam ja padala. Bila sam fokusirana i borila sam se, ali prvo kolo na svakom turniru uvijek je teško. I uvijek može biti nezgodno. Nisam došla u Njujork sa mišlju da ću igrati drugu nedjelju turnira, jer to ne bi bila normalna stvar. Jednostavno, bilo mi je teško da se prilagodim i da 'usaglasim' sve elemente svoje igre sa kretanjem", otkrila je Konta.

Britanka je prva teniserka iz top 10 koju je Krunić pobijedila ove godine, a druga u karijeri. Prethodno, baš te 2014. srpska igračica je savladala Petru Kvitovu, četvrtu sa WTA liste.

Aleksandra Krunić će u drugom kolu igrati protiv Hrvatice Ajle Tomljanović, koja je savladala Šveđanku Johanu Larson u dva seta – 7:5, 6:4.

Tomljanović, koja je 232. igračica svijeta, i Aleksandra Krunić nisu imale priliku do sada da se sastanu u karijeri.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC